uspješna 2017. godina

Najuspješnija sezona u povijesti kluba za Fight Club Kovačić

Objavljeno: 03.01.2018. 16:56

Zadnja izmjena: 03.01.2018. 16:57

U 2017. godini varaždinski savate klub Fight Club Kovačić osvojio je 14 titula prvaka Hrvatske, 8 osvajača kupa Hrvatske, 13 osvajača svjetskog kupa, 3 prvaka Balkana, 2 viceprvaka svijeta i jednog prvaka svijeta. Osvojeno je ukupno 141 medalja, od toga 70 zlatnih, 53 srebrene i 18 brončanih medalja.

Gledajući ovaj poduži popis svih uspjeha, čovjek se zapita ima li još nešto što nisu postigli Kovačićevi borci? Naime, bili su 8 puta najbolji Hrvatski klub na turnirima, najbolji klub na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore- precombat, na svjetskom kupu za kadete, na svjetskom kupu za klubove, na memorijalnom turniru „Jean Michele Nicolier“ u Vukovaru, najbolji Hrvatski klub na otvorenom prvenstvu Budimpešte, na prvom memorijalnom međunarodnom  turniru „Zoran Novotny“ u Knegincu i na međunarodnom turniru „Crikvenica open“ u Crikvenici.

Nastupili su na svim natjecanjima u kalendaru Hrvatskog savate saveza, a u sezoni 2017. za klub je nastupalo 45 boraca. Osim toga, klub je u 2017. godini organizirao licencni sudački seminar, trenerski licencni seminar, školovanje za savate trenere u suradnji sa sportskim učilištem Zagreb, pripreme Hrvatske savate reprezentacije, svjetski kup za kadete, svjetski kup za klubove, svjetsko combat prvenstvo za juniore i seniore te svjetsko juniorsko assaut prvenstvo.

Velika pažnja pridodaje se kvaliteti trenera tako da je klub upisao 7 svojih trenera u školu za savate trenere pri sportskom učilištu u Zagrebu te ima 7 licenciranih savate trenera pri Hrvatskom savate savezu. Posebno treba istaknuti Luku Sakača koji je ove godine osvojio dva prvenstva Hrvatske, Hrvatski kup, svjetski kup i postao juniorski prvak svijeta u savate boksu, a ove je godine kandidat za najveću nadu Varaždinskog sporta.

Komentari