zvijezda u usponu

Najveća nada domaće atletike Jana Koščak nakon ozljeda ponovno u lovu na zlatne medalje

Objavljeno: 21.01.2024. 17:14

Zadnja izmjena: 21.01.2024. 17:22

Varaždinska tinejdžerica Jana Koščak (17), najveća nada naše atletike, koja je prošle zime rušila rekord za rekordom, a zatim zadobila ozljedu stražnje lože zbog koje se morala povući iz natjecanja, sada se ponovno vraća u punom sjaju, a cilj joj je biti među putnicima na Olimpijadu u Pariz, pišu Sportske novosti.

Prošli je vikend Koščak na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore osvojila zlato u skoku u dalj s vrlo dobrih 6,17 metara te dodala peto mjesto u bacanju kugle (11,94). No, sve je to samo zagrijavanje, jer bit će ovo vrlo dinamična zima, kao i cijela godina.

- Zadovoljna sam, ovih 6,17 u dalju mi je najbolji rezultat ikad na početku sezone, tako da mislim da će biti dobro. Imam još nekoliko natjecanja, a rekli su mi da bih trebala ići i na Svjetsko dvoransko prvenstvo u Glasgowu u petoboju, tako da je sve super - ističe Jana.

U lov na Pariz

Planovi Koščak su zapravo usmjereni prema lovu na Pariz. Kako kaže, vjerojatno će ići na dva petoboja, u francuski Aubiere na miting X-Athletics te u Tallinn, na miting na kojem je bila i lani.  - Uz nastup na SP-u u Glasgowu, sve mi to donosi puno bodova za Pariz i ako to dobro odradim, ako budem na pravoj razini, trebala bih upasti na OI - kazala je Koščak. 

Na pitanje kakva je danas situacija sa stražnjom ložom, koja ju je zaustavila u Jeruzalemu, kaže kako je to zaliječila.

Komentari