AK VARAŽDIN

Nakon dobrih iskustava u Varaždinu i Prelogu - Škola trčanja i u Novom Marofu

Objavljeno: 23.02.2021. 13:00

Zadnja izmjena: 24.02.2021. 19:26

Više od 40-ak godina Josip Lacković se aktivno bavim trčanjem, a to je u konačnici i rezultiralo osnivanjem AK Varaždin prije pet godina, kluba koji je u relativno kratkom vremenu postao vrlo uspješan i respektabilan klub. Nakon toga slijede i organiziranje škole trčanja u Varaždinu i Prelogu, a za nekoliko dana otvara se Lacijeva škola trčanja i u Novom Maorfu. 

Klub je pod njegovim vodstvom i treniranjem osvojio niz zapaženih rezultata i iznjedrio nekoliko pojedinaca koji spadaju u sam vrh dugoprugaškog i planinskog trčanja u Hrvatskoj.

Što se tiče škole trčanja u Varaždinu i Prelogu, one funkcioniraju već skoro godinu dana. Trening u Novom Marofu također bi se odvijao barem dva puta tjedno na gradskom stadionu u Novom Marofu, a treći trening – trail, Čevo, Grebengrad, Pokojec, Ivančica, itd. po dogovoru. Sve ovisi prvenstveno o interesu i broju polaznika.

- Škola trčanja održava se pod okriljem AK Varaždin, a osnovna namjera je isključivo stručan rad i trening te nema veze sa klupskom pripadnošću, već samo treniranje svih zainteresiranih bez obzira na klupsku pripadnost. Dapače, tko će htjeti vrlo rado ćemo ga i primiti u članstvo kluba. Osnovna namjera mi je puno individualnog pristupa prema svakom osobno – plan treninga, a naravno da bi se veliki dio treninga odvijao i zajednički, kaže Jospi Lacković.

Napomena: mogući polaznici mogu biti svi zainteresirani bez obzira na klupsku pripadnost, fizičke predispozicije i mogućnosti (osim da su naravno zdravi).  - To mogu biti totalni početnici koji možda žele izgubiti samo koju kilu, a naravno da mogu biti već i afirmirani trkači. Svakako bih želio istaknuti da posjedujem i trenersku licencu HAS-a, a o onom još možda važnijem – 40 godišnjem iskustvu u trčanju da i ne pričamo, dodao je Lacković.

Komentari