tišti ih poraz, prvenstvo ide dalje

Nakon neprospavane noći još jači gorak okus zbog poraza NK Varaždina protiv Kustošije

Objavljeno: 23.10.2017. 09:51

Zadnja izmjena: 23.10.2017. 09:52

Očekivano, nije bilo veselo na jutrošnjoj redovnoj presici u NK Varaždinu. Subotnji poraz protiv posljednje Kustošije legao je kao neugodno iznenađenje. No, to ne znači da je umro sav optimizam kod Varaždinaca.

Ove sezone Kustošija koja je čvrsto zakovana na dnu 2. HNL otela je Varaždincima punih 5 bodova.

- Nakon neprospavane noći još je gorči okus zbog poraza. Ne možemo se vaditi na kup utakmicu u srijedu, mi bismo i dan nakon utakmice bili spremni za 90 minuta igra. Kustošija je zasluženo pobijedila, mi nismo imali nijednu stopostotnu priliku - nisu ni oni, ali su iskoristili jedan prekid. - bio je iskren Igor Prahić.

Trener Kovačević pobjednicima je priznao agresivnost, a Varaždincima je dodatni problem predstavljao nešto manji teren.

- Ne mogu reći da igrači nisu htjeli, ali nismo bili konkretni. - rekao je Kovačević.

Optimizam ipak ne umire

Sad se ostaje spremiti za Hrvatski Dragovoljac koji u subotu u 15 dolazi u goste, vjerojatno sa željom da se osvete za nedavni poraz na svom terenu.

- Svatko svakog može dobiti, mi imamo dosta dana za pripremu, bit će sve na nama. Samo se trebamo držati svojih ciljeva. - izrazio je Prahić oprezni optimizam prije utakmice. Razloga za optimizam ima i u oporavku igračkog kadra - vratili su se Drožđek i Sačer, koji je i odigrao jedno poluvrijeme protiv Kustošije. Izvan pogona su i dalje ozlijeđeni Jagačić i Petrović, a utakmicu će u publici provesti Šimek zbog 3. žutog kartona.

- Nije problem samo napadača, bitan je i zadnji pas. Na treningu sve ide kao od šale, a onda blokiramo na utakmici. - objasnio je Prahić problem igre Varaždinaca. Ipak, on i dalje vjeruje da su oni možda i najkvalitetnija momčad Druge HNL, što bi se uskoro i rezultatski trebalo vidjeti. Varaždin je sada 5. na ljestvici, Dinamo 2 se udaljio za velikih 12 bodova na prvom mjestu, ali optimizam nije umro. Nadamo se ćemo već u subotu vidjeti kako nada nije neutemeljena.

Komentari