DARIVANJE KRVI

"Narančasto-plava krv je puštena!" - među prvima krv darivali White Stonesi i članovi NK Varteks

Objavljeno: 26.03.2020. 18:52

Zadnja izmjena: 26.03.2020. 18:57

"Narančasto-plava krv je puštena!" poručuju iz Udruge navijača White Stones. Njihovi su se članovi, zajedno s članovima NK Varteks, među prvima odazvali na poziv Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za dobrovoljno darivanje krvi.

S obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa i na potrebe Opće bolnice Varaždin za zalihama krvi, Gradsko društvo crvenog križa Varaždin, Djelatnost za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uputili su poziv na darivanju krvi. Poziv je upućen sportašicama i sportašima s područja grada Varaždina, uz napomenu da krv mogu darivati zdrave osobe, između 18 i 65 godina starosti.

Darivanje krvi svaki dan

Također, važno je pridržavati se aktualnih uputa koje vrijede prilikom darivanja krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, a detalje možete potražiti na: https://obv.hr/organizacijska-struktura/odjel-transfuzijsku-medicinu-31/

Zbog izvanredne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj bilo je potrebno reorganizirati rad na Odjelu za transfuzijsku medicinu te se darivanje krvi odvija svaki radni dan osim u utorak kada izlaze na akcije dobrovoljnog darivanja krvi izvan ustanove. Na darivanje krvi može se doći u ponedjeljak i u petak od 7:30 do 11 sati, a u srijedu i u četvrtak od 7:30 do 13 sati.
UN White Stones zadovoljna je današnjim odličnim odazivom njihovih članova i članova NK Varteks. "Ponosni smo na sve koji su darivali krv danas i koji će to učiniti u sljedećim danima. Daruj krv - spasi život!" poručuju iz UN White Stones.

Komentari