Mario Sačer

Nekad velika nada Varaždina i Hajduka, danas u trećoj slovenskoj ligi

Objavljeno: 02.02.2016. 19:40

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 09:47

Prije šest i pol godina u Sloveniju na pripreme Hajduka stigao je tada 19-godišnji Mario Sačer s odličnim renomeom. Doveden je kao veliko pojačanje, no kasnije pravu priliku u Hajduku nije dobio. Ovih godina vrludao je nogometnim putevima, a spletom okolnosti završio je u trećoj slovenskoj ligi.

Sačer, rodom iz Sv. Đurđa pored Ludbrega, u sezoni 2007./2008. s juniorima Varteksa stigao je do naslova prvaka. U toj sezoni zabio je 31 gola, skupio 14 asistencija i proglašen je najboljim nogometašem u juniorskoj konkurenciji. Sve to bio je povod Hajduku da ga dovede u svoje redove, a Saki nije ni trenutka dvojio. Otišao je u redove kluba za kojeg navija od malih nogu, no nije se baš previše naigrao.

- Hajduk je imao novaca i dovedeno je tada mnogo igrača. "Guralo" se Vukušića, a tu su bili i braća Sharbini i pravu priliku nisam dobio- rekao je Sačer koji je dva puta bio na posudbi u matičnom Varaždinu, a kasnije u ljeto 2012. raskinuo je ugovor s Hajdukom.

Otišao je u redove slovenskog prvoligaša Mure 05, sljedeću sezonu bio je u Istri 1961 gdje nije bio standardan, dok se u zimi 2014. godine otisnuo se u redove albanskog Partizanija. U albanskom prvoligašu napravili su veliku čistku pa je Sačer morao potražiti novu sredinu. U ljeto 2014. otišao je u Podravinu, a u zimu prošle sezone u Međimurje. Kasnije je ozlijedio koljeno pa gotovo devet mjeseci bio uzvan stroja. Ovih dana dogovorio je suradnju sa slovenskim trećeligašem Velikom Polanom, koji drži peto mjesto Treće slovenske lige Istok.

- Najvažnije mi je da trenutno igram i da uđem u formu - rekao je 25-godišnji napadač koji žali za nekim potezima u karijeri.

- Bio sam mlad i pomalo naivan. Možda nisam trebao otići u Hajduk. Trebao sam još koju sezonu ostati u Varaždinu i prijeći u Slovan iz Libereca s kojim se ozbiljno pregovaralo. No, što ću. Tako je kako je - rekao je 25-godišnji nogometaš koji vjeruje da se može vratiti na nekadašnju razinu.

- Nadam se da ponovo mogu igrati na visokoj razini i u budućnosti ponovo zabijati golove u 1.HNL- zaključio je Sačer.

Komentari