Nema turnira u Ivancu, glavna malonogometna uzbuđenja u Varaždinu, Novom Marofu i Lepoglavi

Objavljeno: 07.12.2015. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva

Tjedan dana prošlo je otkako su s jesenskim dijelom sezone završili svi nogometaši iz Varaždinske županije. Počinje zimska stanka pa će mnogi nogometaši preseliti u dvorane gdje će uživali u malonogometnim uzbuđenjima.

Što se tiče glavnih turnirskih uzbuđenja najjači malonogometni turnir u Varaždinskoj županiji održat će u varaždinskoj Areni. Početak turnira predviđen je 13. prosinca, a u turnir ulazi planiranih 48 ekipa. Međutim, postoji mogućnost da se za potrebe „krpanja“ skupina, sukladno planiranom formatu natjecanja, ubace u ždrijeb i dodatne tri – dvije seniorske i jedna veteranska. Turnir će završiti u srijedu, 6. siječnja, na blagdan Tri kralja, a nagradi fond iznosi 70.000 kuna.

Zanimljivo će biti i u Novom Marofu gdje se nakon tri godine ponovno održava malonogometni turnir. Naime, organizator očekuju oko 40 ekipa, a nagradni fond iznosi 50.000 kuna. Zanimljivo je da je ekipu kao i na varaždinski turnir prijavio nogometaš iz Bednje Robert Murić koji brani boje Ajaxa. Turnir u Novom Marofu počinje u subotu 12. prosinca, a trajat će do sredine siječnja iduće godine.

Turnir se ipak neće održati u Ivancu, kao ni prošle godine. Naime, ivanečki turnir u prošlom je desetljeću bio najjači u cijeloj regiji, no ponovo se neće održati. Kako neslužbeno doznajemo zapelo je oko najma dvorane, a prvog sponzora nije bilo koji bi mogao pokriti troškove najma.

Nekoliko kilometara od Ivanca, u Lepoglavi i ove godine će se održati malonogometni turnir. Ipak zasad s mnogo manjim nagradnim fondom nego što ga imaju novomarofski i varaždinski turnir. Turnir će početi 9. siječnja i trajat će nešto više od mjesec dana.

Također održat će i malonogometni turnir u Vidovcu gdje se natječu svi registrirani klubovi u kategoriji pionira, juniora, seniora i veterana. Novčanih nagrada na tom turniru nema, već su najbolje ekipe nagrađivane kompletima dresova i peharima. Turnir u Vidovcu počet će također kao i lepoglavski 9. siječnja, a završit će 7. veljače.

Nogometaši će se također okušati i u općinskim ligama. Kneginečka malonogometna liga je krenula kao i Maruševečka, a održat će se malonogometne lige općina Petrijanec i Cestica, kao i nezaobilazni turnir u Ludbregu na kojem će snage odmjeriti svi klubovi Nogometnog središta Ludbreg.

Komentari