Nevrijeme i snijeg odgodili su čak pet utakmica na Otoku

Objavljeno: 18.12.2010. 23:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Engleska, 17. kolo: Sunderland-Bolton 1:0 (Klasnic igrao), Blackburn-West Ham 1:1 (Kalinić na klupi), ostale utakmice su odgodjene zbog snijega.

Teški vremenski uvjeti i snijeg koji je napadao tijekom noći paralizirali su Englesku. Otok je u gotovo potpunoj prometnoj blokadi i totalnom kaosu. U skladu s time, odgođeno je pet utakmica elitnog razreda engleskog nogometa.

O odgodi utakmice Chelsea - Manchester United odlučeno je 27 sati prije početka, nakon konzultacija s policijom. Uvjeti na svih pet stadiona na kojima su odgođene utakmice bili su previše rizični za gledatelje i igrače, istaknuo je Engleski nogometni savez. Veliki snježni nanosi bili su nepremostiva prepreka za organizatore utakmica.

"Sigurnost i zdravlje igrača i gledatelja najvažniji su nam u cijeloj priči", objavio je engleski savez.

– Šteta što nećemo igrati, to je dobro za Chelsea jer smo mi sad u puno boljoj formi – rekao je Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda.

Utakmicu bi trebali igrati u siječnju.

Bez obzira na njezinu odgodu, sir Alex Ferguson ima razloga za slavlje, na sljedećoj utakmici, s Chelseom, postat će rekorder po broju dana provedenih na klupi engleskog nogometnog velikana. Sir Alex prestigao je velikog Matta Busbyja, bit će mu to 8811. dan na klupi Manchester Uniteda.

– Govorili su da ću dobiti otkaz nakon nekoliko mjeseci, a ja sam ovdje 24 godine. Navijači me obožavaju i ponosim se time – izjavio je škotski trener.

Sir Alex osvojio je 11 naslova prvaka Engleske, dva europska naslova i brojna druga priznanja i pohvale.

– Ferguson je najveći nogometni trener svih vremena. Momčad je vodio 24 godine i unio je toliko revolucionarnih promjena. Želim mu da bude trener Manchester Uniteda i sljedećih 20 godina – kazao je engleski izbornik Fabio Capello.


Agencija VLM



Komentari