klub s bogatom tradicijom

NK Mladost iz Toplica intenzivno se priprema za ulazak za ulazak u viši rang natjecanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2020. 09:42

Zadnja izmjena: 05.06.2020. 09:46

Nogometni klub „Mladost” Varaždinske Toplice klub je bogate tradicije, a brojne generacije nogometaša igrale su na istom igralištu od osnutka do danas. Trenutno se natječe u 3. županijskoj nogometnoj ligi Varaždin, no intenzivno se priprema za ulazak u viši rang.

Iz tog je razloga organizirana radna akcija kojoj su se pridružili igrači, uprava, volonteri i simpatizeri kluba kako bi uredili stadion nogometnog kluba. Nakon što je uređen glavni nogometni teren, postavlja se metalna konstrukcija za potrebe video snimanja nogometnih utakmica, uljepšavaju se tribine i zeleni okoliš stadiona, rekonstruira se parkiralište, a uređuje se i pomoćno igralište. Grad Varaždinske Toplice prepoznao je sportsko-turistički potencijal stadiona NK „Mladost” te podržava napore članova kluba za ulazak u viši rang natjecanja.

Osim što ima bogatu tradiciju, pred NK „Mladost” je i sjajna budućnost. Naime, od 2018. klub je nositelj „Nogometnog centra Varaždinske Toplice“ u kojem se djecu s područja grada kontinuirano i uspješno uči nogometnim tehnikama i razvoju vještina te u kojem stasaju nove generacije topličkih nogometaša. Trenutno broji 63 polaznika.

Osim toga, prvi je amaterski nogometni klub u široj okolici koji godinama privlači zainteresiranu vrtićku djecu kroz klupsku školu nogometa „Vrtičanci NK Mladost”, organizirano ih učeći nogometnoj igri i sportskom načinu druženja kroz razne aktivnosti u dvorani i na igralištu tijekom cijele godine. Da se trud isplati, potvrđuju i seniori koji se iz drugih klubova vraćaju u svoj matični, kao i navijači koji opet masovno dolaze bodriti svoj klub, pa je „Mladost” prošle godine proglašena klubom s najvećom gledanošću na utakmicama svoje lige. Za to su zaslužni navijači „Sumporsi”, skupina osnovana 1991. godine koja volonterski pomaže na svim radnim akcijama na stadionu.

Komentari