redovna godišnja skupština

Održana skupština NK Varaždin, ovo su sve investicije izvedene prošle godine

Objavljeno: 19.04.2023. 12:35

Zadnja izmjena: 19.04.2023. 12:59

U utorak, 18. travnja, u trofejnoj dvorani Gradskog stadiona u Varaždinu, održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba Varaždin, na kojoj su sva izvješća jednoglasno prihvaćena.

Između ostalog, na skupštini su prezentirane i pojedine proračunske stavke, prema kojima je proračun Kluba u 2022. godini bio za dva milijuna kuna veći u odnosu na 2021. godinu. Prihodi od ulaznica u 2022. godini povećali su se za 950 tisuća kuna, spozorstva u prošloj godini iznosila su 7 milijuna kuna, dok je Klub od TV prava dobio 4 milijuna kuna. S druge strane, Klub je za plaće zaposlenika u 2022. godini isplatio 11,5 milijuna kuna, a od Grada Varaždina je dobio 1,2 milijuna kuna, od čega je polovica utrošena na održavanje stadiona i energente.

- Nakon postavljanja novog hibridnog travnjaka na glavnom terenu radilo se na sustavu zalijevanja pomoćnih igrališta, promjeni dotrajale rasvjete na glavnom i postavljanje nove rasvjete na pomoćnom terenu, postavljanju postrojenja za grijanje glavnog terena. Montirana je i nova kotlovnica, kao i novi regulatori topline te kompletna zamjena rasvjete na cijelom stadionu u novu LED rasvjetu. Ukupna vrijednost svih izvedenih rdova bila je veća od 2,4 milijuna kuna što je plaćeno iz proračuna Kluba - rekao je predsjednik Kluba Dražen Vitez.

Također, kako je bilo rečeno, u prvom dijelu prošle godine Klub se natjecao u Drugoj lii, a ulaskom u SuperSport HNL povećale su se obveze, pa će sukladno tome proračun Kluba za 2023. godinu biti veći za 2 do 3 milijuna kuna. 

- Svi nas hvale i čude se kakve rezultate ostvarujemo s obzirom na to s kojim sredstvima raspolažemo. U nedavno provedenom licenciranju prema listi provjera vidljivo je da smo ispunili sve uvjete. Sezona, koja je u tijeku, više je nego dobra. Nećemo se zadovoljiti mjestom kojeg trenutačno držimo, već ćemo pokušati osvojiti što je moguće više bodova i ostvariti što je moguće bolji plasman - zaključio je Vitez.

Komentari