NK Varaždin mora dopuniti elaborat o pretvorbi i privatizaciji

Objavljeno: 06.05.2015. 19:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Zoran Stanko

U Nogometni klub Varaždin stigao je odgovor Povjerenstva za pretvorbu i privatizaciju pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta, u kojem Povjerenstvo traži dopunu elaborata.

Elaborat o pretvorbi i privatizaciji Nogometnog kluba Varaždin predan je u Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta prije dva mjeseca, a prije tjedan dana u klub je stigao odgovor.

Ono tako traži neznatne korekcije.

- Povjerenstvo traži dopunu elaborata za još jedan kvartal, dok drugih prigovora nije bilo - rekao je direktor Nogometnog kluba Varaždin, Zlatko Ivanković.

U tijeku je tako dopuna elaborata koji će se ponovo proslijediti u Ministarstvo zanosti, obrazovanja i sporta. Kad konačno ministarstvo odobri preoblikovanje kreće korespodencija Grada, ministarstva i kluba. U tom slučaju porezni dug prešeo bi u vlasništvo Grada, skinula bi se blokada i krenulo u preoblikovanje kluba u dioničko društvo.

No, do tog procesa će ipak proći dosta vremena.

Nogometni klub Varaždin bi dioničko društvo mogao postati tek iduće godine. Dođe li do tog scenarija, igrači i pravne osobe imat će vlasničke udjele, a najveći udio imat će Grad Varaždin.

Što se sportskog dijela tiče, Nogometni klub Varaždin natječe se u 3.HNL Istok i trenutno drži 14. mjesto. Ekipa je vrlo mlada, a s petoricom iskusniji bivših igrača borili bi se za sam vrh lige. Ipak s obzirom na tešku financijsku situaciju ove sezone to nisu bili u mogućnosti.

- Na ruku nam ne ide ni odredba Zakon o sportu kojom se ne mogu sklapati ugovori u Trećoj ligi pa tražimo od Saveza da to promijeniti kako bi mogli sklapati barem stipendijske ugovore s igračima- zaključio je Ivanković.

Podsjetimo, priča o privatizaciji Nogometnog kluba Varaždin započela je prije 11 godina. O njoj je glasno je govorio Ivan Topolnjak, tadašnji predsjednik NK Varteksa, 2008. godine. Vrlo je izgledno da bi priča mogla završiti sretnim završetkom.

Komentari