pred početak sezone

eTV/FOTO: NK Varaždin s Mumlekom na klupi i ekipom na terenu očekuje povratak nogometa u naš grad

Objavljeno: 23.01.2017. 15:12

Zadnja izmjena: 24.01.2017. 11:03

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj presici NK Varaždin je optimistično najavio nastavak sezone u 3. HNL Istok nakon koje očekuju plasman u Drugu ligu i povratak nogometa u Varaždin.

Varaždinci imaju i novog trenera na klupi - proslavljenog Miljenka Mumleka, koji je današnju presicu držao ispod svog uramljenog dresa Vatrenih. Bilo je to ujedno simbolično prisjećanje na slavne dane kad su naši dečki igrali u reprezentaciji. Mumlek je nabrojao sve igrače koje ima na raspolaganju - ukupno 23 imena, s kojima može računati na početku sezone. Neki su igrači otišli iz kluba, ali su se pojavila i nova imena, tako da se smatra kako je igrački kadar dovoljno jak za postizanje glavnog cilja ove sezone - plasman u Drugu ligu. Trenutačno je Varaždin na čelu 3. HNL Istok, s 3 boda prednosti u odnosu na ostale.

Selidba na drugi stadion

Stoga ih očekuje dosta treninga i probnih utakmica - nabrojano ih je čak 6, od kojih je posljednja s drugoligašem Zagrebom na njihovom terenu. S treninzima započinju danas, kad će se trener Mumlek upoznati s obnovljenim igračkim kadrom.

Varaždinci, kako je iznio predsjednik kluba Stjepan Cvek, kreću s obnovom stadiona 15. ožujka - obnavljaju se travnjak i tribine i to u skladu s HNS-ovim standardima za Prvu ligu. Stoga će većinu svojih utakmica igrati na stadionu NK Sloboda. Premda to nije njihov matični teren i unatoč tome što će morati pričekati još neko vrijeme s treninzima na otvorenom, optimizma ne manjka.

- 2016. se nešto pokrenulo u Varaždinu, ekipirala se nova stara ekipa, opet se podiglo sve na noge i pomaknulo iz mrtvila u kojemu smo bili par godina. Nadam da ćemo napraviti iskorak prema višim ligama i da se nogomet vraća u Varaždin. - optimističan je iskusni i renomirani kapetan NK Varaždina Nikola Šafarić. Njegovu cjelokupnu izjavu pogledajte u našem eTV prilogu.

 

Komentari