odlično završen posao u kini

NK Varaždin uvjerljivom pobjedom osvojio turnir Yunnan 2017 - i osvojili lijepu svotu novaca

Objavljeno: 14.12.2017. 10:35

Zadnja izmjena: 14.12.2017. 10:36

NK Varaždin je uvjerljivom pobjedom protiv malezijskog prvoligaša osvojio turnir u kineskom Mangšiju - i time dvostruko ispisao povijest tog turnira. Došli su kao prva europska momčad na turniru, a sada su ušli i na popis osvajača.

Premda su započeli turnir minimalnom pobjedom, u posljednjim utakmicama je proradila navala Varaždinaca - pa su malezijskog UITM FC pobijedili s 4:0. Prvih 40-ak minuta bila je to dosta tvrda utakmica, a mrežu Malezijaca je načeo Kolarić u 39. minuti nakon asistencije Sačera.

Lijep novac u blagajni

U drugom poluvremenu Varaždinci su pojačali tempo, pa su Golubar iz prekrasnog voleja s 25 metara u 62. minuti i Mesarić nakon greške protivničke obrane došli do 3:0. Četvrti gol zabili su Malezijci sami sebi i time zaokružili slavlje naših igrača. Nakon završene utakmice, uslijedila je ceremonija zatvaranja turnira koju je iskoristilo lokalno stanovništo za slikanje sa igračima Varaždina koji u gradu Mangšiju ostaju još večeras.

A Varaždinci imaju i dodatnog razloga za slavlje - na slici vidite da im je uručen i ček od 300 tisuća kineskih juana. Preračunato u kune, to je gotovo 290 tisuća kuna. Već sutra Varaždinci putuju u Duyun gdje će odigrati prijateljsku utakmicu s kineskim drugoligašem Duyun FC na kojoj će biti prisutni i predstavnici kineske vlade, hrvatske ambasade ali i predstavnica grada Varaždina. Ova utakmica služit će kao kamen temeljac suradnje između grada Varaždina i Dujuna koji su izrazili želju za ostvarivanjem prijateljskih ali i poslovnih odnosa sa Varaždinskom regijom.

Komentari