NK Varaždin: Povučen prijedlog za pokretanjem stečaja

Objavljeno: 25.11.2014. 15:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Bivši djelatnik Nogometnog kluba Varaždin, Dalibor Kišić povukao je prijedlog za pokretanjem stečaja nad klubom, a njegov odvjetnik ističe da je prijedlog povučen jer se njegov klijent nema iz čega naplatiti...

Dalibor Kišić u bivšem varaždinskom prvoligašu bio je zaposlen od 1998. do 2011. godine kao kondicijski trener, nutricionist i voditelj teretane. Klub mu duguje 16 osobnih dohodaka s time da se odrekao premija. Na Trgovačkom sudu u Varaždinu 17. studenoga podnio je prijedlog za pokretanjem stečaja nad klubom, no u utorak je zahtjev ipak povučen.

- Povukli smo zahtjev jer se gospodin Kišić nema iz čega naplatiti - rekao je Kišićev odvjetnik.

Čelnici bivšeg prvoligaša tako se mogu mirno okrenuti pregovorima s vjerovnicima.

- Ako dođe do stečaja, nitko neće moći naplatiti svoja potraživanja. Vjerujem da će se na kraju postići dogovor s vjerovnicima i da će sve završiti pozitivno - rekao je dopredsjednik NK Varaždina, Željko Bunić.

Podsjetimo, dug NK Varaždina iznosi oko 42 milijuna kuna, a klub ima 107 vjerovnika.

- Direktor Zlatko Ivanković vodi pregovore s vjerovnicima, no malo se previše sve to odugovlači - dodao je Bunić.

Prije mjesec dana spominjao se švicarski investicijski fond koji je spreman kupiti klub nakon preoblikovanja, no čini se da su pregovori stali.

- Vjerojatno je fond počeo kalkulirati, no vidjet ćemo kako će se cijela priča razvijati - objasnio je Bunić.

Franjo Murković rekao nam je da pomno prati cijelu situaciju oko bivšeg varaždinskog prvoligaša i ističe da će se sastanak s čelnicima kluba održati za dvadesetak dana.

- Pozdravljam povlačnje prijedloga za pokretanjem stečaja, no ne želim otkrivati ime fonda. Za dvadesetak dana održat će se sastanak s čelnicima kluba, a tada će se otkriti i ime fonda kojeg zastupam - zaključio je Franjo Murković, nogometni menadžer iz Peklenice.

Komentari