NK VARTEKS U MŽNL ČAKOVEC-VARAŽDIN

NK Varteks nije uspio za "zelenim stolom" izboriti nastup u 3. HNL Istok

Objavljeno: 14.07.2018. 14:49

Zadnja izmjena: 14.07.2018. 14:55

Foto: NK Varteks

Još prošli tjedan je za NK Varteks 3. HNL Istok izgledala kao realna opcija, ali to se ipak nije ostvarilo. NK Varteks će u novu sezonu krenuti kao član Međužupanijske nogometne lige Čakovec – Varaždin.

Više o svim događajima proteklih mjesec dana, rekao nam je dopredsjednik NK Varteks, Mladen Vuradin.

- Prije nešto više od mjesec dana primili smo usmeni upit od strane povjerenika za natjecanje 3. HNL Istok bismo li prihvatili igranje u 3. HNL, obzirom na činjenicu da se liga ne može popuniti od strane onih momčadi iz četvrtih liga koje su plasmanom zaslužile ulazak u ligu. Izvršni odbor kluba donio je pozitivnu odluku o tom pitanju, obzirom da se radi o izvanrednoj situaciji u tom rangu natjecanja. Na kraju, nakon mjesec dana očekivanja službene potvrde i informacija od strane odgovornih osoba saveza „da sve ide u tom smjeru“, jučer smo dobili samo dokument bez ikakvog dopisa od strane povjerenika 3.HNL Istok sa sastavom klubova trećih liga, gdje nema Varteksa, već su u ligu plasirani klubovi iz osječkog područja. Moram priznat da nas je iznenadio takav šturi dopis, jer su nas požurivali da predamo što prije papire za licenciranje u 3. HNL - kazao je Vuradin.

Upitali smo i kako će ta odluka djelovati na klub.

- Mi smo sad u jednoj nezgodnoj situaciji, jer smo već početkom šestog mjeseca pripremali ekipu i okruženje na nastup u MŽNL, već smo dogovorili ostanak naših igrača i dolazak nekoliko izuzetnih pojedinaca za taj rang natjecanja. Nakon svih informacija o vraćanju u treći rang natjecanja, prionuli smo novim pregovorima, izradi novog proračuna, razgovorima sa novim pojedincima i pojačanjima, već smo s trenerom dogovorili plan pripremnog perioda odgovarajući za taj natjecateljski rang. Sad nas je dočekao novi „šok“ iz saveza, morali smo prolongirati početak priprema, te nas očekuju naporni dani ponovnog planiranja momčadi i pripremnog perioda. No ipak, naviknuti na takve obrate u domaćem nogometu, siguran sam da ćemo u nekoliko dana posložit stvari za napad na prvo mjesto Međužupanijske nogometne lige i povratak tamo gdje nam je i mjesto, u treći rang hrvatskog nogometa - rekao je Vuradin.

Podsjetimo da je pripremni period trebao započeti u petak 13. srpnja, no obzirom da do navedenog datuma nije bilo informacije o sastavu liga, u klubu su odlučili pomaknuti početak priprema za koji dan. Varteks će tako pripremni period odraditi na igralištu u Hraščici, a iz kluba napominju da su još u pregovorima oko mjesta odigravanja službenih utakmica, obzirom da jedino gradski nogometni stadion i stadion SC Sloboda omogućavaju korektne uvjete za nastup u rangu 4. HNL.

Na kraju, obzirom na sve poteškoće oko trenažnih uvjeta s kojima se klub susreće svake godine, upitali smo i kako stoje stvari sa najavljenom izgradnjom nogometnog kampa.

- Stvari idu u pozitivnom smjeru, upravo je u izradi računalna vizualizacija cijelog sportskog kompleksa, a kroz nekoliko dana bit će gotova papirologija koja nam je nužna za prvi korak. Od strane grada imamo vrlo pozitivno mišljenje o cijelom projektu koji se uklapa u viziju oživljavanja Drave i izgradnje sportsko rekreacijskog kompleksa na Dravi, te smo sigurni kako ćemo vrlo brzo „zabiti prvu lopatu“ i krenuti u radove izgradnje tri nogometna igrališta zajedno sa pripadajućim objektima - pojasnio je Vuradin.

Ono što zanima svakog navijača jest pitanje hoće li klub konačno imati svoj dom.

- Upravo to je glavni cilj projekta, mi smo nakon svih ovih godina muke zaslužili bolje uvjete, naša djeca zaslužuju kvalitetna igrališta i najbolje sanitarne uvjete, a naši navijači zaslužuju tribinu na kojoj će navijati i prostor ispod tribine gdje će se moći svakodnevno družiti. Upravo druga faza našeg projekta je izgradnja stadiona koji zadovoljava uvjete druge hrvatske nogometne lige. To će biti malo i slatko „grotlo“ koje će nas nositi u nove velike rezultate našeg kluba - otkrio nam je.

Znači li to da Varteks odustaje od svog, nikad prežaljenog, stadiona Varteks?! Podpredsjednik Vuradin odgovara:

- Stadion je mjesto prepuno emocija i vežu nas predivna sjećanja, živjeli smo za stari klub koji je nekad igrao na tom stadionu. Mi sigurno zaslužujemo igrati na gradskom stadionu i uvijek ćemo se boriti za ravnopravnost klubova u gradu. No ipak, naš razvoj ne može biti temeljen na političkim obećanjima ili na trenutnim vjetrovima koji pušu u gradu ili Zajednici sportskih udruga koja upravlja stadionom. Upravo zato, kako bi mogli napredovati u svim segmentima, vrijeme je da budemo svoj na svome. Neskromno ću zaključiti da ljudi, navijači i članovi koji su svih ovih godina teško radili za dobrobit našeg kluba i nogometa moraju imati „tribinu“ nad glavom - zaključio je dopredsjednik NK Varteks, Mladen Vuradin, te tako najavio još jednu sezonu u MŽNL Čakovec-Varaždin preko koje će Varteks još jednom pokušati dohvatiti 3. HNL Istok.

 

Komentari