Viši rang natjecanja

NK Varteks prijavio se za licencu za Drugu nogometnu ligu

Objavljeno: 04.02.2024. 12:48

Zadnja izmjena: 04.02.2024. 13:03

Foto: NK Varteks

U HNS-u je započeo postupak licenciranja klubova za sezonu 2024./25. za sve 'savezne' rangove natjecanja, a u sklopu procesa se i NK Varteks prijavio za natjecanje u višem rangu - Drugoj nogometnoj ligi.

U NK Varteksu su se ozbiljno prihvatili procesa licenciranja te su se u zadanom roku koji je bio 31. siječnja, prijavili za Drugu nogometnu ligu, koja se igra na nacionalnoj razini. Jedan od uvjeta jest da klub mora biti među tri prvoplasirane ekipe na tablici, a od klubova iz Treće nogometne lige Sjever prijavili su se još Međimurje i Pitomača. Klubovi Polet i Rudar su ispred Varteksa, no nisu se prijavili. Iz Kluba pak navode kako je trenutno prioritet stadion, a viši rang može, ali i ne mora stići u ovoj godini.

- Nakon godina stabilizacije i skupljanja iskustva, želja nam je da krenemo korak dalje i okušamo se na nacionalnoj razini. Bila bi to nagrada za sve u klubu, od Škole nogometa do seniora, a ponajviše za naše vjerne navijače. Ulazak u viši rang nije priroitet ove godine, već je to gradnja našeg stadionau Hrašćici. Tek nakon toga, krećemo gore, nema preskakanja stepenica  – istaknuo je predsjednik kluba Siniša Fučkar.

Komentari