NK VARTEKS

NK Varteks prvi puta u finalu županijskog nogometnog kupa

Objavljeno: 09.06.2022. 09:17

Zadnja izmjena: 09.06.2022. 09:19

Nogometni klub Varteks u subotu, 11. lipnja u 18 sati na stadionu u Jalžabetu igra susret finala Kupa ŽNS Varaždin protiv Bednje Beletinec.

Prvo je to finale Kupa u 11-godišnjoj povijesti varaždinskog kluba koji se ove sezone natjecao u 3. HNL Sjever.

Bumbari su do finala došli preko pet pobjeda. Redom su padali NK Podravac, NK Sloboda, NK Trnje i ŠNK Drava-Ajax u dvije utakmice. Također, suorganizator finala Kupa upravo je NK Varteks, uz organizatora Županijski nogometni savez pa tako su i oni domaćini u ovom subotnjem finalu.

Varteksu je Bednja dobro poznati protivnik s kojim se suočavao u nižim ligama, a posljednje utakmice odigrali su u sezoni 2018./2019., a sami susreti privlačili su mnoštvo gledatelja.

Opće je poznato da su seniori Bednje već godinama u vrhu županijskog nogometa, a ovo im je peto finale Kupa ŽNS u posljednjih sedam godina. U netom završenoj sezoni Četvrte NL Čakovec - Varaždin obranili su naslov prvaka.

Varaždinski trećeligaš ujedno će nastupiti i u posebno dizajniranim dresovima za ovo veliko finale. Za novo ruho zaslužan je Fotex, a premijeru će upravo imati u subotu, 11. lipnja u Jalžabetu.

Kapetan momčadi Fran Kukec već je preko službenih stranica i društvenih mreža pozvao navijače da ih u velikom broju podrže na putu do trofeja, a White Stonesi tradicionalno će u velikom broju pohoditi ovaj susret. U prodaji će biti ulaznice za stajanje i tribine stadiona u Jalžabetu.

 

 

Komentari