NK VARTEKS OPET U PROBLEMIMA

NK Varteks želi ovu sezonu domaće utakmice igrati na stadionima Varteksa ili Slobode a zatim na terenu Nogometnog centra

Objavljeno: 08.08.2018. 15:46

Zadnja izmjena: 08.08.2018. 15:50

NK Varteks zatražio je da svoje utakmice kao domaćin igra na nekom od varaždinskih stadiona (Varteks ili Sloboda), dok ih iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina upućuju na igralištu u Hrašćici. U NK Varteks nisu zadovoljni stanjem terena za igru, te napominju da igralište u Hraščici nema većinu uvjeta za licenciranje u tom rangu natjecanja.

Zbog toga se oglasilo vodstvo kluba priopćenje u kojem, između ostalog piše:

"NK Varteks je odmah po završnici protekle sezone uputio pitanje u svezi problematike igranja i treniranja svojih omladinskih kategorija prema ZŠUGV. Nakon što tjednima nije bilo moguće dobiti odgovor, protekli tjedan održan je sastanak na kojem su ispred grada i ZŠUGV prisustvovali g. Avar, g. Runac, g. Smernjak, g. Garibović te g. Črnila, te na kojem je raspravljano o stanju igrališta u Hrašćici, a od kluba odaslani jasni argumenti o stanju tog igrališta i samog objekta. Iz kluba je jasno dano do znanja da igralište u Hrašćici ne zadovoljava niti osnovne uvjete za trening, a kamoli za prvenstvene utakmice: nema zalijevanja, kosi se jednom tjedno, nije zatravljeno u oba šesnaesterca, golovi su od 7 do 10 centimetra preniski u odnosu na pravila nogometne igre, iza gola nema dovoljno sigurnosnog razmaka do ograde, na više mjesta ograda je slomljena ili nema žice, kapacitet svlačionica je i više nego premali, tuševi uglavnom neispravni, nema skele za snimanje utakmica, nema prostorije za sastanak delegata prije utakmice, prostor ostave za stvari je neočišćen deseteljećima, okoliš je zapušten i pun smeća, razbijenog stakla i slično.

Uređenje igrališta

S druge strane, od strane ZŠUGV i g. Črnile odaslani su signali da će se terene nekim čudom dovesti u funkciju u primjerenom roku, a danas, 8. kolovoza, nije učinjeno baš ništa, niti će realno i biti, dok je prva prvenstvena utakmica za desetak dana, te je poslana poruka da nema niti volje niti znanja za rješavanje ovog gorućeg problema za naš klub.

Našavši se u jednoj bezizlaznoj situaciji, klub nema izbora nego po posljednji put apelirati na grad i ZŠUGV da osigura mjesto odigravanja utakmica na stadionu Varteks ili stadionu Slobode jer su ostala igrališta pod upravom ZŠUGV (Hrašćica i Jalkovec) u očajnom stanju, te u njih nije uloženo gotovo ništa zadnjih godinu dana i nemaju uvjete niti za trening djece, a kamoli nešto više.
Ako se klub nađe u situaciji da komisija za licenciranje nogometnog saveza određenim „pravnim manevrima“ unatoč golemim nedostacima ipak omogući Zajednici sportskih udruga grada Varaždina licencu za igranje prvenstvenih utakmica MŽNL Čakovec -Varaždin, klub će zbog stanja terena i uvjeta igranja opasnih po zdravlje igrača biti primoran tražiti vodstvo saveza te klubove iz lige da kao domaćin nastupa na njihovim terenima.

Konkretno, možda će već prvo kolo morati „ugostiti“ Nedelišće na njihovom igralištu. U nadi da postoji razum u našem gradu, te da ZŠUGV kao i grad nisu „maćeha“ svojim sportskim udrugama, već partner u rješavanju problema, nadamo se da do navedenog neće doći.

Nogometni centar

Na kraju, apeliramo da ova sezona bude godina prijelaznog rješenja igranja na stadionu Slobode ili stadionu Varteksa, s obzirom na to da klub u suradnji s Gradom radi na ostvarenju velikog pozitivnog projekta izgradnje nogometnog centra, na kojem će biti izgrađen stadion dovoljnih kapaciteta i svih predispozicija za natjecanje, te nikome nije u interesu da klub nema barem prividan dom svoju možda zadnju sezonu pod patronatom ZŠUGV kao upraviteljem objekata.", piše u priopćenju.



 

Komentari