Nogometaše na Poljudu dočekat će hrvatski vitezovi

Objavljeno: 03.06.2011. 15:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: dalmacijanews.com

Večeras dok igrači budu izlazili na teren, na istoku Poljuda, dignut će se dosad neviđena koreografija, posebno izrađena za ovu utakmicu.

Naime, pripadnici braniteljskih udruga, te navijači iz više navijačkih skupina, okupljeni u "Uvijek vjerne", službeni Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije, podignut će u tom trenutku transparent čiji je izgled ekskluzivno objavio Dalmacijanews.

Na renaprentu veličine 15 put 20 metara nalazi se hrvatski general koji na konju obilazi  postrojene vojnike. Hrvatski vitezovi drže štitove na kojima se nalaze grbovi gardijskih postrojbi i specijalne policije. Pritom dominiraju štitovi s grbovima Četvrte i Prve gardijske brigade, Paukova i Tigrova. Usto, na transparentu piše "Hrvatska ponosna i lijepa".

- Ovom  koreografijom želimo  pokazati jedinstvo hrvatskog naroda. Također, bitno je kazati da podržavamo 14-minutni bojkot Torcide, nakon čega će cijeli stadion zdušno navijati za naše "vatrene" – rekao je za Dalmacijanews Kristijan Petric, bivši predsjednik Hvidre Splitsko-dalmatinske županije i umirovljeni pripadnik Specijalne policije.

Zajedno sa članovima udruge "Uvijek vjerni", te umirovljenim pripadnicima ATJ Lučko, na čelu s Draženom Gržanom, koreografiju je i njeno postavljanje na Poljud Petric dogovorio još prije skoro mjesec dana.

Svi su uvjereni da će se navijači iz Splita, cijele Dalmacije, Zagreba, ali i iz Hercegovine (odakle dolazi desetak autobusa) dati pravu podršku "vatrenima" koji će im odgovoriti s pobjedom i tako potrebna tri boda za odlazak na Europske prvenstvo.

Komentari