Varaždinci bolji od Marsonije

Nogometaši Varaždina na krilima Darija Jerteca do prve prvenstvene pobjede u drugom dijelu sezone

Objavljeno: 19.03.2016. 17:37

Zadnja izmjena: 19.03.2016. 17:51

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Varaždina u četvrtoj utakmici drugog dijela sezone 3.HNL Istok protiv Marsonije napokon su stigli do pobjede, slaveći danas na domaćem terenu s 2:1.

Prvi su na utakmici zaprijetili gosti preko Hrvoja Mišića u 3. minuti, no njegov udarac izvadio je vratar Varaždina Marko Galoši. Samo šest minuta kasnije gledatelji su mogli vidjeti prvi pogodak. S dvadesetak metara opalio je kapetan Varaždina Dario Jertec i zabio za 1:0. U nastavku su igrači Marsonije pokušali izjednačiti, no udarac Krešimira Jelića u 15. minuti odsjeo je na stativi.

Crveni karton gostiju

Pred kraj prvog dijela Brođani su ostali s desetoricom na terenu jer je zbog drugog žutog kartona igru u 41. minuti napustio Josip Balentović. On je oba žuta kartona zaradio zbog preoštrih startova.

Samo dvije minute nakon isključenja Balentovića, u 'mrtvoj' prigodi našao se Jertec, ali njegov udarac obranio je vratar Marsonije Ajdin Memović.

S obzirom da su gosti bili s desetoricom na terenu i krenuli su po izjednačenje, ostalo je mnogo prostora za napadače Varaždina.

U solo partituri u izvedbi Darija Jerteca, Varaždinci su 66. minuti došli do drugog zgoditka. Jerta je nanizao trojicu i pospremio loptu u mrežu za 2:0. Isti igrač deset minuta kasnije išao je sam na vratara gostiju, no ponovo je nesavladiv bio Memović.

Kazna je stigla u 79. minuti kada se Krešimir Trepšić najbolje snašao u šesnaestercu i glavom zabio za smanjenje vodstva.

Mogli do uvjerljivije pobjede

Do kraja su Varaždinci imali još dvije vrlo izgledne prigode, no Ivan Posavec nije uspio potvrditi pobjedu.

Varaždinci su tako stigli do prve proljetne pobjede, a vrlo sretan zbog toga bio je trener Mario Ružić.

- Zasluženo smo pobijedili iako smo imali još tri 'čiste' šanse, no nismo ih iskoristili. Dobro da nam se to nije vratilo. Bez obzira na neefikasnost, raduje što konačno stigli do pobjede i nadam se da je ovo najava boljih rezultata - zaključio je Ružić.

U sljedećem kolu Varaždinci gostuju kod Višnjevca, a atmosferu sa susreta pogledajte u fotogaleriji.

Komentari