Nogometaši Varaždina na otvaranju sezone s 2:0 „srušili“ prvaka Međimurje

Objavljeno: 01.03.2014. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

S dva pogotka Marka Roginića u 9. i 72. minuti, Varaždin je proljetnu polusezonu u 3. HNL Sjever otvorio na idealan način.

Mlada momčad Varaždina u čijim redovima uglavnom igraju golobradi maloljetni mladići dominirala je protiv gostiju iz Čakovca većim dijelom susreta, posebno u prvom poluvremenu. Varaždin je već u 9. minuti poveo spretnošću Marka Roginića nakon ubačaja Petrovića s desne strane, a u tih je prvih 45 minuta domaći sastav imao još nekoliko prilika, među kojima je najbolja bila ona Roga u 32. minuti.

Ipak, mreže su mirovale sve do 18 minuta prije kraja kada je Roginić vješto izbjegao zamku zaleđa, izbio sam pred gostujućeg vratara Šafarića i prizemno ispod njega pogodio za vrijednih 2:0.

Gosti iz Čakovca uspjeli su stvoriti tek nekoliko poluprilika, ne i pravu prijetnju pred domaćim vratarom Težakom – pobjeda mladih krojača apsolutno je zaslužena.

Uspješno su trećeligaško proljeće otvorili i nogometaši ludbreške Podravine, 4:2 pobjedom nad Rudarom na gostovanju u Murskom Središću.

Komentari