3.HNL Istok

Nogometaši Varaždina poraženi od BSK-a, neke varaždinske "zvijezde" nisu bile raspoložene za izjave nakon susreta

Objavljeno: 14.05.2016. 19:35

Zadnja izmjena: 14.05.2016. 19:40

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Varaždina danas su u sklopu 27. kola 3.HNL Istok na stadionu Varteksa ugostili momčad BSK iz Bijelog Brda i izgubili 2:1. Zanimljivo nekolicina "zvijezda" varaždinskog trećeligaša nakon susreta nije htjela davati izjave.

Utakmica je po vrlo tmurno vremenu odigrana pred oko 100 gledatelja, a u prvom dijelu bolji je bio varaždinski sastav.

U prvoj pravoj šansi za Varaždina našao se Stjepan Oštrek, no njegov udarac otišao je pored gola. U 15. minuti dobro je zaprijetio Ivan Posavec, ali njegov udarac lako je ukrotio Nikola Ilinčić, vratar BSK-a. Pet minuta kasnije Varaždinci su se ponovno našli u izglednoj prilici za postizanje pogotka. Nakon greške gostujućeg vratara, Oštrek je sustigao loptu prije aut linije, no nije uspio pogoditi prazna vrata.

Gol Oštreka

Za taj promašaj Oštrek se iskupio u 28. minuti kada je lijepo isfintirao gostujućeg braniča i ljevicom pogodio za vodstvo. Minimalnu prednost domaći nogometaši sačuvali su do kraja prvog dijela.

U petoj minuti nastavka Jertec je odlično izbacio Oštreka u situaciju jedan na jedan, no njegov udarac lako je ukrotio Ilinčić. Tri minute kasnije ponovo je Oštrek pokušao s ruba šesnaesteraca, ali ponovno je gostujući vratar bio na visini zadatka.

Kazna je stigla u 59. minuti kada je nakon pogreške domaće obrane, sam pred vrata izbio Mario Meter i zabio za izjednačenje.

U nastavku su gosti bili bolja momčad i konstantno pritiskali obranu Varaždinaca. U dvije situacije Varaždince je spasio vratar Marko Posavec. Prvo u 65. minuti obranivši udarac Mateja Vuka da devet minuta kasnije obranio pokušaj Antuna Severovića.

No, gosti su zabili iz trećeg pokušaja. Sam je pred Posavca izbio Kristijan Krajček i u 81. zabio za 2:1. Taj rezultat ostao je do samog kraja.

Silenzio

Na kraju susreta nekolicina "zvijezda" varaždinskog sastava nije bila raspoložena za izjave. Vrlo vjerojatno ih je toliko razljutio poraz da su neki zaboravili pričati. Ipak oni igraju u varaždinskom trećeligašu i sa svojih 20 i kusur, mnogo su toga prošli u karijeri.

Komentari