HRVATSKA - NORVEŠKA

Nogometna poslastica za varaždinske ljubitelje nogometa

Objavljeno: 08.10.2021. 18:34

Zadnja izmjena: 08.10.2021. 21:53

U Varaždinu je odigran kvalifikacijski nogometni susret između mladih reprezentacija Hrvatske i Norveške. Pobjedom 3:2 Hrvatska je tako preuzela vodstvo u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo 2023. godine.

Varaždinsku ljubitelji nogometa mogli su vidjeti pravu sportsku poslasticu, naročito u drugom dijelu utakmice, kada su u pet minuta postignuta čak tri gola.

Hrvatska je došlo u rano vodstvo, već u 2. minuti nakon pravog flipera lopta je od Roka Šimića završila iz norveškog vratara. Niti 15 minuta kasnije ponovo se slavilo. Na lijepo propuštenu loptu Sučić je s ruba šesnaesterca poslao a Šutalo je petom skrenuo loptu u gol. S rezultatom 2:0 otišlo se i na odmor. 

Drugo poluvrijeme donijelo je ta tri gola u pet minuta. Sve je počelo u 55. minuti kada su Norvežani preko Sebulonsena smanjili na 2:1, da bi dvije minute kasnije Vušković glavom postavio rezultat 3:1. I opet za dvije minute Ceide postiže gol za Norvešku. Taj rezultat 3:2 zadržao se do kraja susreta. 

U21 hrvatska nogometna reprezentacija sljedeću kvalifikacijsku utakmicu igra za četiri dana u Azerbajdžanu.

Igor Bišćan, izbornik Hrvatske U-21 nakon susreta s Norveškom bio je zadovoljan. - Bila je ovo teška utakmica za nas. Znali smo što nas čeka, znali smo na koji način igra Norveška, koje su kvalitete našeg suparnika. Dobro smo otvorili utakmicu i u prvom poluvremenu smo dosta dobro izgledali. No, iako smo nakon prvih 45 minuta imali 2:0 mislim da smo još bolje i izglednije šanse imali u drugom poluvremenu. Kod 2:0 smo primili pogodak i tada smo se malo pogubili. Nakon svega smo do kraja strepili, dodao je Bišćan.

 

Komentari