AK VARAŽDIN

Nova utrka povodom manifestacije Ivanečki rudarski dani

Objavljeno: 05.11.2021. 07:40

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 07:45

AK Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca i pod pokroviteljstvom Grada Ivanca organizira atletsku utrku povodom kulturno-turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani.

Ova nova utrka, 1. rudarski cener održat će se 4. prosinca u Ivancu uz želju da postane tradicionalna. Trčalo bi se 10 km – glavna utrka, a za one malo manje spremne utrka na 2,8 km, s ciljem obilaska nekadašnjih rudarskih lokaliteta na području Ivanca i Ivančice. Ujedno, nekad u Ivanečkom rudniku je postojalo prvo sportsko udruženje u Ivancu.

S obzirom da je 4. prosinca blagdan sv. Barbare – zaštitnice rudara, ovaj datum zaista je prikladan za održavanje utrke. Start utrka bit će na glavnom trgu u Ivancu, a cilj u novouređenom Gradskom parku odmah do glavnog trga. Želja je organizatora da ovom novom utrkom promoviramo Planinarski grad Ivanec te ljepote Ivanečkih jezera kao i bliže okolice gdje su nekad vrijedni rudari marljivo iskapali ugljen.

Za sve sudionike pripremljena su i neka iznenađenja, a za prvo nagrađene i posebni prigodni pokloni uz sudjelovanje Ivanečke rudarske čete.

Komentari