Postigli odlične rezultate

„Novaki“ i „Druškovec“ na Prvenstvu Hrvatske u mininogometu

Objavljeno: 15.06.2016. 12:29

Zadnja izmjena: 15.06.2016. 12:31

Foto: Josip Vrbanec

Dvije prvoplasirane ekipe iz malonogometne lige Općine Maruševec, MNK „Novaki“ i MNK „Druškovec“, proteklog su vikenda nastupile u Ivanić Gradu na završnici Prvenstva Hrvatske u mininogometu.

Za naslov se borilo 18 momčadi iz 15 gradova i općina. Branitelj naslova bila je „Svačka“ iz Zagreba. Prvog se dana igrala grupna faza u 6 skupina po 3 momčadi, a prolaz u četvrtfinale izborili su pobjednici skupina uz četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

U skupini A MNK „Novaki“ bili su bolji od „Torpeda“ iz Rijeke rezultatom 4 : 0 i ekipe „Mipek“ Križ (Zagreb) 2 : 0. MNK „Druškovec“ je u grupi C pobijedio „AL Stars Caffe“ iz Rijeke 2 : 1 i „Torpedo“ iz Krapine s 3 : 1.

Tako su ekipe ušle u četvrtfinale završnice Prvenstva Hrvatske u mininogometu. Maruševečke su se ekipe tu srele s kasnijim finalistima – MNK „Novaki“ s „CB Kula“ iz Šibenika, a MNK „Druškovec“ s kasnijim pobjednikom. „Art Metali Junajted“ iz Varaždina.

Ekipa iz Novaka izgubila je nakon izvođenja sedmeraca 4 : 2 jer je utakmica u regularnom dijelu završila 0:0, dok su Druškovčani izgubili s minimalnih 1 : 0.

Komentari