GK VINDIJA

Novi uspjeh Matea Žugeca i GK Vindija

Objavljeno: 13.02.2022. 19:33

Zadnja izmjena: 13.02.2022. 19:38

Jučer je održano izborno natjecanje hrvatske gimnastičke reprezentacije u Osijeku, gdje je Vindijin Varaždinac Mateo Žugec izborio normu i jedino slobodno mjesto za odlazak na Svjetski kup u Kairo.

Svetski kup će se održati u Egiptu od 13. do 20. ožujka ove godine. Kako je u samoj izvedbi Mateo imao nekoliko sitnih odstupanja, ostvario je ocjenu 13.533 što je bilo dovoljno za prvo mjesto na konju s hvataljkama i odlazak na veliko natjecanje, no nije bilo dovoljno da trošak snosi Hrvatski gimnastički savez, jer mu dvije desetinke nedostajale za A normu.

Trošak odlaska na Svjetski kup morati će podnijeti klub, a iznosi 40.000 kuna, a u GK Vindija se nadaju da će Mateo u Egiptu ostvariti ocjenu za  A normu, pa će federacija retroaktivno refundirati sredstva. 
 Pred Mateom je još izborno natjecanje za SK Baku AZE, narednog vikenda u SC Lučko, nakon čega slijede ozbiljne pripreme za WC CAIRO.

Uz Matea , u Osijeku su nastupili naši najbolji juniori, Teo Bartolec, Vito Nušak i Dominik Alković, no međutim sva trojica svojim nastupom nisu ostvarili promijenu u svojem trenutnom statusu u reprezentaciji, te se spremaju na prvo okupljanje juniorske reprezentacije koje će se održati u Zagrebu 18. veljače, gdje će uz izborno natjecanje za odlazak na MT KIJEV, ujedno odmjeriti snage sa najboljim juniorima Hrvatske,  u sklopu prvog kola CRO GYM LIGE HGS-a.

Komentari