bliži se srijeda

Odbojkašice Kitra dočekuju veliku Mladost, odbojkaši susjede iz Črečana!

Objavljeno: 22.10.2016. 13:35

Zadnja izmjena: 22.10.2016. 13:36

Poznati su parovi osmine finala Hrvatskog odbojkaškoga kupa. U srijedu, 26. listopada, odbojkaši Kitro Varaždina ugostit će momčad Centrometala iz obližnjeg Črečana, a njihove klupske kolegice iz Prve B lige – kao najugodnije iznenađenje dosadašnjeg kup natjecanja ove sezone – bit će nagrađene još jednom velikom utakmicom.

Nakon što su u polufinalu regionalnoga kupa izbacile poznatu velikogoričku Azenu, u osmini finala nacionalne kup završnice gost će im biti ni manje ni više već – zagrebačka Mladost! Cure će na parket varaždinske Arene u srijedu u 17 sati, a nakon njih (19 sati) dečki će odmjeriti snage s Centrometalom.

Prije velikog sraza s Mladosti, odbojkašice Kitro Varaždina očekuje danas možda i zahtjevniji natjecateljski ispit. U Kupu ipak neće biti imperativa, dok navijači u prvenstvu očekuju nastavak pobjedničkog niza.

Nakon gostujućeg trijumfa prošlog vikenda u Zagrebu protiv Olimpika II rezultatom 3:2 (25:18, 25:17, 18:25, 17:25, 15:5), danas će Varaždinkama protivnik biti ekipa Karlovca. Koju su u posljednje dvije godine pobijedile jedan jedini puta i to upravo nedavno u četvrtfinalu regionalnoga kupa. Karlovčanke stoga u Varaždin dolaze nesumnjivo pune motiva pa treba očekivati novu jako dobru utakmicu, budući da su obje ekipe prvenstvo otvorile pobjedom te današnji bodovi nose i poziciju u/pri samom vrhu tablice. Utakmica Kitro Varaždin – Karlovac igrat će se u 17 sati, u maloj dvorani Arene uz Dravu.

Dečki već imaju pravo na razmišljanje o srijedi i jakom kup ogledu sa susjedima iz Črečana, budući da je ždrijeb htio da ovog vikenda budu slobodni u prvenstvu. Prva liga (prošle sezone pod nazivom skupina 2 Prve A lige, rang ispod sadašnje Superlige) broji sedam klubova te je svako kolo jedan klub slobodan. Varaždinci su eto te sreće da su, nakon pobjede nad Rovinjom na otvaranju sezone, nagrađeni produljenim odmorom i kvalitetnijom pripremom za utakmicu s Centrometalom, koji – informacije radi – danas ima tešku utakmicu u Rijeci. Hoće li sve to biti dovoljno za veliko iznenađenje Varaždinaca, znat ćemo u srijedu oko 21 sat…

Komentari