Odbojkašice Varaždin Volleya druge na odličnom turniru u Viškovu

Objavljeno: 19.09.2015. 22:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Odbojkašice Varaždin Volleya osvojile su 2. mjesto na pripremnom turniru u Viškovu kod Rijeke. Nakon što su uvjerljivo pobijedile domaćina turnira koji kao i Varaždin igra 1. B ligu, Varaždinke su solidan otpor pružile i u finalu prvoligašu HAOK Rijeci, izgubivši 3:1.

U prvoj utakmici protiv ekipe Sveti Matej 06 iz Viškova, Varaždinke su upisale čistu 2:0 pobjedu, po setovima 25:23, 25:16. Budući da je i Rijeka u „polufinalu“ bila bolja od Matulja, Varaždin Volley je dobio priželjkivanu priliku, da se ogleda s prvoligaškom ekipom HAOK Rijeke i vidi gdje je tu kvalitativno varaždinska ekipa. Riječanke su očekivano slavile, međutim Varaždinke su im apružile dostojan otpor – bil je 3:1, po setovima 25:16, 25:19, 17:25, 25:19.

- Rijeka je Rijeka, ozbiljna i kvalitetna ekipa koju vodi također dobro znani stručnjak Igor Lovrinov. Takve su kao ekipa i na parketu, organizirane, ništa ti ne poklone. Baš zato smo i zadovoljni, jer su cure puno toga dobrog pokazale, natjerale su Riječanke da zasluže pobjedu – prokomentirao je nakon sraza s prvoligašom trener Varaždin Volleya Ivica Đolonga. Sličan pogled na cijeli turnir u Viškovu ima i jedna od prvotimki, Iva Vuković.

- Prvu smo utakmicu igrale s domaćinom i zasluženo pobijedile. Što se pak tiče Rijeke, prvi put smo igrale s jednom prvoligaškom ekipom i nemamo razloga biti nezadovoljne. Nismo se prepale, u egalu smo rezultatski bile u svakom setu tamo negdje do 17. poena, ali eto one su ipak prvoligaš, iskusnije, mirnije kad treba – rekla je Iva, koja – kako tvrdi – istinski uživa u aktualnim odbojkaškim izazovima sa svojim suigračicama.

- Atmosfera je stvarno super, cure se izvrsno slažu, baš guštamo – zaključila je Iva, tamo negdje iz Gorskog Kotara, na povratku iz Rijeke...

Komentari