TOP 10 hrvatske ženske odbojke

Evo kako su izgledale četiri uspješne godine OK-a „Varaždin Volley“

Objavljeno: 23.06.2016. 09:16

Zadnja izmjena: 23.06.2016. 10:03

Foto: Spona

Prije četiri godine grupa odbojkašica Odbojkaškog kluba "Varaždin Volley", na čelu s Ivicom Đolongom, odlučila je: „Idemo stvarati u ženskoj odbojci ono što je Varaždin bio godinama u muškoj konkurenciji.“

Ističu da se kretalo od početka, a još je bilo i zahtjevnije jer su dečki početkom ljestvicu postavili najviše moguće (dvije titule prvaka Hrvatske, osvojeni Kup, višegodišnje igranje u Europi). Također, ženska je konkurencija u ovom sportu značajno jača nego kod muškaraca. Tako su u Lijepoj Našoj  registrirana 153 odbojkaška kluba, a od 8.000 sportaša, više je od 5.500 – djevojaka!

Seniorke kluba Varaždin Volley drugu su godinu u nizu članice Prve B lige, nakon lanjskog devetog mjesta ove su sezone bile sedme. Juniorke su osvojile drugo mjesto u regiji i sedmo na završnici Prvenstva Hrvatske u Rovinju. Kadetkinje su „potpisale“ vrhunac klupske sezone, osvojivši sjajno četvrto mjesto na završnom turniru PH u Rovinju.

Mlađe kadetkinje su bile 22. u konkurenciji 35 ekipa na državnoj završnici, a Varaždin Volley je i u najmlađoj kategoriji (miniodbojka) za djevojčice do 13 godina starosti na završnici PH bio – deseti.

OK Varaždin Volley u prve je četiri godine napravio i više nego što su očekivali. Međutim, kažu i sami, letvica se stalno podiže.

Komentari