sve bolji i bolji

ODJEK JUČERAŠNJE POBJEDE Je li NK Varaždin u Domagoju Drožđeku konačno dobio rasnog strijelca?

Objavljeno: 26.11.2017. 10:58

Zadnja izmjena: 26.11.2017. 11:00

Jučer se NK Varaždin uspješno obračunao s još jednim klubom s vrha ljestvice - ovaj put je pala HNK Gorica s uvjerljivih 3:0. I to je već druga ovogodišnja pobjeda Varaždina protiv trećeplasirane momčadi Druge HNL.

Varaždincima, očito, kako je nedavno na presici rekao trener Kovačević, više odgovaraju momčadi s vrha, jer obično igraju otvorenije, vole nadigravanje i našim dečkima to - po svemu sudeći - bolje leži.

Hat trick Drožđeka

Pobjeda je dovela naše dečke na 5. mjesto tablice s 27 bodova, ali je još daleko od vrha kojega drži Dinamo 2 s 34 boda. Ali vjerojatno najzanimljiviji detalj utakmice jest činjenica da je prvi put u prvenstvu netko od igrača Varaždina zabio više od 1 gola u utakmici. Drožđek je postigao hat-trick, što ga je dovelo na diobu 4. mjesta najboljeg strijelca lige. Na presicama u klubu znalo se čuti kako bi klubu jako trebao neki dobar golgeter, čak se maštalo i da se nekoga dovede sa strane.

Istina je da Varaždinci imaju dosta igrača koji umiju postići gol - osim glavnih špica Erića i Glavice, tu su još i Jertec, Golubar, Sačer, a umiju zabiti i defenzivci poput Mesarića i Šimeka. No, nikoga dosad nije krenulo kao jučer Drožđeka. Golovi nisu bili senzacionalni, ali je za strijelca najbitnije da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme - i to je Drožđeku jučer triput pošlo na nogom. Sad svakako nije vrijeme za euforiju, ima još puno utakmica na kojima se svi napadači tek trebaju dokazati - pa još moramo sačekati odgovor na naslovno pitanje. Za kraj, podsjetimo se kako je upravo Drožđek ne tako davno presudio Hrvatskom Dragovoljcu na njihovom terenu. Bio je to vjerojatno i najljepši ovosezonski gol Varaždina.

 

Komentari