nakon 21 godine igranja

ODLAZAK LEGENDE Nikola Šafarić se jučer pred svojim navijačima oprostio od aktivnog igranja

Objavljeno: 19.10.2017. 08:55

Zadnja izmjena: 19.10.2017. 08:56

Jučer prije utakmice Kupa s Cibalijom, od aktivnog igranja nogometom oprostio se Nikola Šafarić - jedna od legendi varaždinskog nogometa, koji je najveći dio svoje karijere posvetio Varteksu.

>> FOTO Greške i nedostatak sreće za Varaždince - za dlaku im izbjegla osmina finala

Šafarić je rođen u Čakovcu 11. 3. 1981. i u svom rodnom gradu je i započeo s igranjem nogometa. No, pravu je karijeru ostvario u Varteksu, u koji je došao još kao 17-godišnjak, a do 20. godine već ostvario zavidan niz nastupa. Bila su to vremena kad je Varteks značio puno u HNL-a, pa je Šafarić bio pozvan i u reprezentaciju, za koju je odigrao 3 utakmice.

Upravo je u Varaždinu i odigrao svoju prvu utakmicu - 2004. u prijateljskom meču s Izraelom. Šafarić je igrao i u Rijeci, Slaven Belupo, Interu iz Zaprešića i još nekim klubovima. Vratio se potom u svoj Varaždin - i oprostio se od aktivnog igranja upravo pred svojim navijačima, nakon što je proveo kao igrač 21 godinu na terenu. Predsjednik kluba Stjepan Cvek za uspomenu mu je dao novi dres Varaždina s brojem 8. Za utjehu - Šafarić ostaje u svom klubu, trener je omladinaca.

Komentari