PLIVAČKI KLUB BAROK

Odličan nastup plivačica i plivača na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno: 11.08.2020. 19:55

Zadnja izmjena: 11.08.2020. 20:02

Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza održano je na vanjskom bazenu zagrebačke Mladosti.

Na natjecanju je sudjelovalo 450 natjecatelja iz 32 kluba, a među njima i 21 član PK Barok; 6 plivača i 15 plivačica.
Luka Cvetko bio je odličan, i nakon samo mjesec i pol dana treniranja u Varaždinu, postao je državni seniorski i ml. seniorski prvak u kraljevskoj disciplini – 50 m slobodno, i to s novim osobnim rekordom 22.96. 
Martina Štefinec, i ove godine nije razočarala, te je ponovno bila na pobjedničkom postolju i postala  viceprvakinja na 50 m prsno u seniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji. Na 100 m i 200 m prsno zauzela je 4. mjesta.
Zahvaljujući dobrim rezultatima, i našoj Martini se ostvario san te odlazi uz stopostotnu stipendiju na studij u SAD; u Ohio. 

Izvrsna je bila i Hana Ivanković koja je osvojila 2. mjesto na 200 m leđno u ml. juniorskoj kategoriji. Treba naglasiti da je Hana ulazno godište na ovom prvenstvu.
I za kraj, Leona Juriša je osvojila je 3. mjesto na 200 m slobodno u kadetskoj kategoriji.
Također, na Prvenstvu su dodjeljene nagrade od strane Hrvatskog plivačkog saveza za 10 najuspješnijih kadeta i kadetkinja u sezoni Mini Grand Prixa. Leona je u ukupnom plasmanu zauzela 8. mjesto.

Na PK nastupili su sljedeći članovi PK Barok: Luka Cvetko, Neven Lončarić, Niko Balenta, Luka Kokotec, Filip Kukec, Mihael Kolarek, Martina Štefinec, Tamara Flegar, Petra Gašparac, Anamaria Cmrečak, Patricija Lončarić, Anamarija Zavrtnik, Nika Dobovičnik, Hana Ivanković, Leona Juriša, Anja Mirilović, Ana Pitner, Maša Manojlović, Rina Rogina, Sara Marković i Ivona Jurković.

 

Komentari