Održano je 2. kolo kupa države u ženskoj sportskoj gimnastici u organizaciji ZTD Hrvatski sokol Zagreb. Ponajbolje varaždinske gimnastičarke osvojile su dvije zlatne medalje i jednu srebrnu u disciplini višeboja.

U juniorskoj konkurenciji pobijedila je Laura Gotić s velikom bodovnom razlikom, dok su u kadetskoj konkurenciji najbolje bile Lucija Skupnjak i Maja Mlakar. Djevojke su s time ujedno ostvarile plasman za nastup na završno natjecanje koje će se održati u Slavonskom Brod krajem studenoga. Gimnastičarke je predvodio trener Ivan Oskoruš, koji je zadovoljan nastupom.

Međunarodni turnir u Pragu

Istovremeno su juniori nastupali na međunarodnom turniru u Pragu. U vježbi na parteru Vito Nusak je odlično odradio vježbu, ali je ipak završio kao osamnaesti. Noa Matosin padom na kraju vježbe i velikom pogreškom u izvedbi dvostrukog salta propustio je priliku za borbu za bolji plasman. Jedini finalista bio je Mateo Žugec koji je u kvalifikacijama zauzeo prvo mjesto i tako ušao u finale. Sljedeći dan nije bio na razini kvalifikacija. Napravio je veću pogrešku prilikom izvođenja zadnjeg elementa u vježbi te se morao zadovoljiti brončanom medaljom. Međutim, i to je odličan rezultat iako je plan bio zlato u Pragu.

U ulozi suca na natjecanju u Pragu bio je Vinko Kirinić, dok je naše gimnastičare predvodi varaždinski trener Emil Šanjek. Sljedeća prilika za varaždinske juniore i seniora Kirinića je zanekoliko dana u Mariboru. 

Ključne riječi: gimnastika, gk vindija, sport,

Komentari

15.10.2018. 13:43h Zadnja izmjena: 15.10.2018. 13:47