SPORTSKE IGRE MLADIH

Odlični mladi stolnotenisači i šahisti

Objavljeno: 09.08.2022. 18:01

Zadnja izmjena: 09.08.2022. 18:10

Odlične rezultate ostvarili su mladi varaždinski sportaši u stolnom tenis i šahu na Sportskim igrama mladih.

Bruna Borovec iz Varaždina osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u stolnom tenisu i time osigurala plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu. Bruna se natjecala u konkurenciji djevojčica 2004. godište i mlađe. Također u stolnom tenisu najbolji rezultat je ostvario je i Simon Vincek iz Žabnika, i to u kategoriji dječaka 2004. godišta.

Odigrano je i finale Sportskih igara mladih u šahu. Finale u Splitu su izborili pobjednici županijskih turnira u kategorijama djevojčica i dječaka starosti do 11 i do 15 godina.

Varaždinsku županiju su ove godine predstavljali u kategoriji do 11 godina Tea Martinčević iz Ladanja Donjeg i Filip Smuđ iz Varaždina. Oboje su zauzeli sedmo mjesto u svojim kategorijama s četiri osvojena boda u sedam partija.

U kategorijama do 15 godina izvrsno 2. mjesto osvojili su Laura Friščić iz Ivanca i Adrian Petrus iz Bisaga. Laura i Adrian će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih zajedno s osvajačima medalja u svim kategorijama.

Komentari