Organizira i jahački kamp

Odlični rezultati prve natjecateljske sezone KK-a Garestin

Objavljeno: 25.05.2016. 12:35

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 12:36

Foto: Konjički klub „Garestin“

Konjički klub „Garestin“ započeo je svoju prvu natjecateljsku sezonu odličnim rezultatima.

U protekla tri mjeseca nastupili su na ukupno 8 turnira u preponskom i dresurnom jahanju i jednom turniru iz daljinskog jahanja.

Preponsku sezonu otvorio je Boris Tomić s Candy na turniru u Đakovu, i to s osvojena dva druga mjesta. Dosad je na turnirima nastupio s ukupno pet konja, a četiri puta bio je plasiran među prva 3 jahača. Tea Dušak Furjan nastupila je s Gromom na endurance utrci, no bili su isključeni na veterinarskom pregledu.

Dresurnu sezonu započela je nova natjecateljica Nela Novak s Kleopatrom na I. kolu Karoca Dressage Cupa plasmanom na drugom i trećem mjestu.

David Hudoletnjak i Dyilian također su nastupili u E i A utakmici te su se plasirali na peto i šesnaesto mjesto. Filip Bence nastupio je s Frodom u A utakmici i zauzeo 14.mjesto u kategoriji jahača starijih od 16 godina.

Petra Carstens i Atos prvi su put nastupili u L utakmici i plasirali su se na četvrto mjesto. Pia Damjanić s Frodom i Karla Horvat s Athene nastupili su u seniorskoj kategoriji, osvojivši treće i četvrto mjesto. Karla i Athena nastupile su u seniorskoj kategoriji na turniru u Sloveniji i osvojile su peto mjesto.

Karla će slijedeći mjesec nastupiti na turniru u Lipici, a dobar rezultat kvalificirat će je na Europsko prvenstvo u dresurnom jahanju, koje će se održati u u Grčkoj.

Ove godine konjički klub Garestin, uz aktivnu školu jahanja, prvi put organizira jahački kamp za jahače i nejahače.

Komentari