COMBAT SAVATE

Odlični rezultati varaždinske Omege na PH

Objavljeno: 30.03.2022. 10:00

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 11:57

U Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvastke u combat savateu. U dvorani u Graberju okupili su se najbolji borci iz svih klubova u Hrvatskoj.

Savataši Omege pokazali su da su u samom vrhu i da pripadaju najboljim borcima u savateu. Iznimno brojno prvenstvo pokazalo je kako je savate itekako zahtjevan tehnički i taktički sport, tvrde varaždinski organizatori.

U velikom broju prijavljenih boraca oni najkvalitetniji pokazali su najvišu razinu Savate-a u Hrvatskoj. Borci Omege postali su prvaci države i potvrdili izvrsnu formu. Patrik Grđan u kategoriji juniora do 75 kg nedodirljivi je čak i seniorima. U dvije borbe na prvenstvu prisilio je protivnike na predaju već u prvoj rundi i osvaja zlato.

Valentino Florjanić u kategoriji juniora do 80 kg također pokazuje da je tehnički i taktički pripremljen do najviše razine, svojim protivnicima ne dopušta puno i zato osvaja drugo zlato.

Jan Benček u kategoriji mlađih juniora do 80 kg u finalu čeka iznimno čvrstog borca iz Zagreba, Jan po recepturi svojih kolega rješava borbu u svoju korist i osvaja treće zlato. 

Mlađi junior Niko Krečak u kategoriji do 60 kg u dvije zahtjevne borbe osvaja četvrto zlato. Saša Gužvinec u kategoriji do 65 kg osvaja srebro u finalu protiv iskusnog Marka Buleka iz Stubice.

Natjecateljice Nika Spoljarić i Tajana Koščak nažalost nisu imale protivnice.

 

Komentari