prvenstvo za mlađe juniore

Ani Majdak bronca na prvenstvu Balkana u Istanbulu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2017. 10:02

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 10:03

U subotu 3. lipnja održano je prvenstvo Balkana za mlađe juniore i mlađe juniorke u turskom gradu Istanbulu.U reprezentaciji Hrvatske koja je tamo nastupila sudjelovali su i atletičari varaždinske Slobode, koji vježbaju kod  trenera Nenada  Pavličeka,  Ana Majdak u bacanju koplja i Jan Ožeg u bacanju kladiva.

Najprije je nastupio Jan koji je kladivo od 5kg bacio 59,85 m što je samo 30 cm manje od njegovog osobnog rekorda i tim se rezultatom, u vu rlo jakoj konkurenciji, plasirao na solidno sedmo mjesto.

Kasnije je svoj nastup odlično odradila Ana Majdak koja je uspjela usprkos jakom vjetru pomaknuti granicu svog osobnog rekorda za jedan metar na 46,80m. Tim je rezultatom iznenadila konkurenciju i popela se na postolje, iako je prije natjecanja imala “tek” peti prijavljeni rezultat. Anin uspjeh veseli još više jer će i slijedeće godine nastupati u istoj kategoriji. Ovim rezultatom Ana je pokazala da je ozbiljan kandidat za Europske olimpijske igre mladih koje će se ove godine održati u mađarskom gradu Gyoru.

Nakon odlaska kopljašice Sare Kolak iz kluba, Sloboda opet ima vrsne bacačice ove sprave. Tako pored Ane  Majdak, imamo i stariju juniorku Franju Želimorski ,koja putuje  na Europsko prvenstvo u Grosetto.

Komentari