HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR

Online tečaj o ravnopravnosti spolova za sportaše iz generacije Z

Objavljeno: 05.03.2020. 14:28

Zadnja izmjena: 05.03.2020. 14:31

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora pozivaju sportaše da se uključe Online tečaj o ravnopravnosti spolova za generaciju Z, s obzirom da je problem uočen i u sportu, kao tradicionalno muškoj djelatnosti. 

"Od najranije životne dobi izloženi smo različitim utjecajima koji oblikuju naše životne stavove. Svjesno ili nesvjesno, prilagođavamo se društvenim normama i usvajamo obrasce ponašanja koji su prihvatljivi u našem okruženju. To je naročito izraženo u tradicionalno muškoj djelatnosti kao što je sport. Svaka novozaposlena osoba osjeća pritisak da se povinuje postojećoj organizacijskoj kulturi koja, nažalost, uporno ponavlja obrasce zbog kojih je tako teško postići ravnopravnost između žena i muškaraca.

Naša je želja pomoći mladima da nauče prepoznati te obrasce prije nego što uđu na tržište rada, jer je jednom usvojene obrasce ponašanja teško mijenjati. Stoga, bolje spriječiti, nego liječiti. U tome im može pomoći tečaj koji smo za njih osmislili.

Proslijedite ovu informaciju mladima ili ljudima koji rade s mladima kako bi saznali za tečaj i obrazovali se za bolju budućnost kakvu zaslužuju."

Online adresa tečaja je: https://getzproject.eu/massive-open-online-course-toolkit/.

Dok se priručnik, za sve zainteresirane nalazi OVDJE.

Komentari