NOGOMET

Općina Maruševec očekuje trajne licence za svoje nogometne klubove

Objavljeno: 02.07.2020. 20:08

Zadnja izmjena: 02.07.2020. 20:11

U proteklih godinu dana na nogometnim igralištima u NK Rudar 47 u Donjem Ladanju i NK Omladinac Jurketinec odvijali su se završni radovi na projektima kroz koje Općina Maruševec ulaže u razvoj sportske infrastrukture što je ujedno i uvjet za dobivanje trajnih licenci za klubove.

- Ovog je tjedna navedene sportske terene obišla Komisija za licenciranje Županijske nogometnog saveza Varaždin i budući da smo temeljito ispunili sve postavljene uvjete očekujemo u što kraćem periodu dobivanje trajnih licenci za naše klubove, ponosno ističe načelnik Damir Šprem, te dodaje kako će modernizacija nogometnih igrališta svim stanovnicima, posebice djeci i mladima, omogućiti bavljenje sportom na kvalitetnijoj razini te im tako im osigurati zdraviju i kvalitetniju svakodnevicu.

Radovi koji su se odvijali na sportskim borilištima u proteklom vremenu uključivali su rekonstrukciju nogometnog igrališta, nabavu aluminijskih golova, kučica za rezervne igrače i suce sa sjedalicama, nogometnih mreža, traktorske kosilice, metalnih konstrukcija za snimanje utakmica, a sve zajedno ukupne vrijednosti gotovo 550 tisuća kuna.

- Oba nogometna igrališta i sva postavljena oprema posjeduju potrebne certifikate i zadovoljavaju norme ŽNS Varaždin te sada nakon što smo osigurali igračima potrebne uvjete, zajedno se s klubovima veselimo nastupima u novoj sezoni u 2., odnosno 3. Županijskoj nogometnoj ligi. Jedan dio sredstava za ove investicije Općina Maruševec osigurala je kroz Program ruralnog razvoja putem Lokalne akcijske grupe – LAG Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. gdje su nam odobrena europska sredstva, dok smo drugi dio investicije osigurali kroz općinski proračun, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

.

Komentari