Evo detalja

Organiziran 17. sportski susret srednjoškolaca iz triju prijateljskih gradova

Piše: Sara Bratko

Objavljeno: 09.11.2023. 09:57

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 09:57

S ciljem druženja i prekogranične suradnje te razmjene trenažnih i natjecateljskih iskustava u sportu i nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Športna zveza Lendava i Zajednica sportova Zalaegerszeg i ove su godine, organizirale tradicionalne međunarodne sportske susrete srednjoškolaca iz triju prijateljskih gradova.

Kako dodaju iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina prvi ovogodišnji susret održan je u mađarskom Zalaegerszegu gdje su se mlade sportašice i sportaši natjecali u atletici – bacanju kugle, skoku u dalj i trčanju na 100 i 300 metara.

- Tjelesna aktivnost neizmjerno je važna za očuvanje tjelesnog i mentalnog zdravlja, a timski rad, samokontrola, upravljanje emocijama i efikasno suočavanje s preprekama samo su neke od vještina koje djeca i mladi usvajaju kroz sport koji je za njih ujedno i oblik zabave. Ovim našim susretima promoviramo sport, ali itekako je važno i druženje, stjecanje novih prijateljstava - izjavila je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

'Brojni uspjesi'

Mladi varaždinski atletičari, u pratnji trenera Marinka Šipoša, zauzeli su prvo mjesto u ukupnom poretku, drugi su bili mladići i djevojke iz Zalaegerszega, a treći mladi sportaši iz Lendave. Uz atletiku, mladići su se natjecali u odbojci, pri čemu su prvo mjesto zauzeli mladi odbojkaši iz Varaždina pod vodstvom trenera Ivice Đolonga, drugi su bili srednjoškolci Zalaegerszega, a treći odbojkaši iz Lendave.

- Idući susret mladih sportaša iz Varaždina, Lendave i Zalaegerszega trebao bi se održati krajem studenoga u Varaždinu, gdje će djevojke odmjeriti snage u odbojci, a svi zajedno u kuglanju - naglasili su iz zajednice.

Komentari