NK OSIJEK - NK VARAŽDIN

Senzacija u Osijeku - Horkaš obranio jedanaesterac i Varaždin se vraća s bodom

Objavljeno: 02.05.2021. 21:07

Zadnja izmjena: 02.05.2021. 21:10

Foto: Arhiva

U posljednjem susretu 32. kola HT Prve lige i Osijek i Varaždin igrali su na pobjedu, a završili su susret bez pobjednika 1:1. Taj bod Varaždinu vraća nadu u ostanak u ligi, a Osijek još više udaljava od Dinama.

U susret je Varaždin ušao dosta hrabro, nije se zatvorio na svoju polovicu i branio već je pokušavao stvoriti svoje prilike i na taj način parirati Osijeku. Igralo se bez većih prilika do 35. minute kada lopta Bohara, nakon slobodnog udarca, prolazi pokraj stative varaždinskog gola. Imao je i Varaždin svojih prilika, od kojih treba izdvojiti udarac Elezija u 37. minuti. Na kraju statistika ipak govori da je Osijek bio malo dominantnija ekipa na terenu, ali je varaždinska obrana bila na visini zadatka.

Drugo poluvrijeme započelo je u sličnom ritmu kao i prvo, Osijek napada a Varaždin se dobro brani. Dobru igru kapitalizirao je Obregon, i to najprije jednom izglednom prilikom u 63. minuti da bi postigao gol u 69. minuti. Obregon je s oko dvadeset metara uputio snažan udarac prema vratima Osijeka i doveo Varaždin u vodstvo. Veselje Varaždinaca nije dugo trajalo, nakon pet minuta igre i dvostruke izmjene u Osijeku Mierez u 74. minuti postiže gol glavom za 1:1. Napeto do samog kraja regularnog dijela susreta, a onda u sudačkoj nadoknado Novoselec igra rukom u varaždinsom sešnaestercu. Nakon VAR provjere dosuđen je jedanesterac ali Horkaš sjajno brani i vraća Varaždinu nadu u ostanak.   

 

 

Osijek - Varaždin  1:1 (0:0)

Osijek: Ivušić, Barišić, Škorić, Čeberko, Silva, Jugović, Žaper, Kleinheisler, Bočkaj, Bohar, Mierez; trener Nenad Bjelica.

Varaždin: Horkaš, Novoselec, Stolnik, Čelić, Memija, Postonjski, Elezi, Vuk, Đurasek, Posavec, Obregon; trener Zoran Kastel.

Komentari