RUDEŠ - VARAŽDIN

Oslabljeni Varaždin uvjerljivo poražen u Zagrebu

Objavljeno: 30.04.2022. 16:54

Zadnja izmjena: 30.04.2022. 17:04

U 26. kolu Druge HNL Rudeš i Varaždin odigrali su derbi u kojem je Rudeš nadigrao Varaždin i uvjerljivo slavio s 3:0 (0:0). Pred više od dvije tisuće domaćih navijača i oko 200 gostujućih, oslabljeni Varaždin kao da je igrao na remi, dok su gosti više željeli pobjedu. Neigranje Herrere i Kolarića očito je ostavilo traga u igri Varaždina.

U susret je agresivnije ušao Rudeš, te su u prvim minutama imali nekoliko poluprilika i veći posjed lopte. Tek oko polovice prvog poluvremena Varaždin uspostavlja ravnotežu na terenu i igra se polagano seli i na polovicu domaćih nogometaša. U 36. minuti sporna situacija  u kojoj je dosuđen prekršaj Šege nad vratarom Rudeša. Naime, Šego je ukrao loptu obrani domaćina, koja je zatim stigla do golmana a kada je Šego stigao do golmana on pada i sudac sudi prekršaj u napadu. U 38. minuti Brodić u kontranapadu, ali ga odlučuje završiti sam i tada mu obrana Rudeša oduzima loptu. Pred kraj poluvremena još jedan duži napad Rudeša koji na kraju završava tako da Teklić glavom spašava gol Varaždina. U sučevoj nadoknadi vremena još jedna prilika za Rudeš iz kontranapada u kojoj Sekulić puca pokraj gola Varaždina.

U drugom poluvremenu Varaždin je preuzeo igru i više napada, ali u jednom napadu Rudeša u 60. minuti varaždinska obrana propustila je pripaziti na Pavleka koji glavom s pet metara dovodi Rudeš u vodstvo.  U 76. minuti varaždinska obrana radi veliku pogrešku i Sekulić  dolazi sam pred Sentića i već je 2:0. Varaždinskoj momčadi kao da je koncentracija pala i obrana ponovo griješi te Latković povećava vodstvo na 3:0 u 82. minuti. Do kraja se igralo bez izraženijih prilika.

Varaždin ostaje prvi i sada ima dva boda više od drugoplasiranog Rudeša, a četiri su kola do kraja prvenstva.

Komentari