AK VARAŽDIN

Otvoren poziv za ovogodišnju 7. utrku za mač Grofa Draskovicha

Objavljeno: 21.03.2021. 09:17

Zadnja izmjena: 21.03.2021. 09:24

Iz AK Varaždin pozivaju sve trkačice i trkače, na jednu od najljepših kontinentalnih utrka – 7. utrku za mač Grofa Draskovicha.

Ova po mnogočemu jedinstvena utrka zaista je poseban događaj i organizatori vjeruju da mnogi zadovoljni sudionici prijašnjih utrka s nestrpljenjem jedva čekaju ovogodišnje izdanje.

Utrka se održava na prekrasnoj lokaciji oko Trakošćanskog jezera, a posebnost utrke ove godine bi moglo biti da će se trčati oko praznog jezera. Naime, planirano je čišćenje - izmuljivanje jezera pa bi ovogodišnja utrka mogla mnogima ostati u posebnom sjećanju.

Što se tiče samog ulaska u cilj, koji je do sada uvijek bio u samom dvorcu možda će morati izmjestiti, ali su uvjereni da to nimalo neće umanjiti draž i ljepotu ove jedinstvene utrke u Trakošćanu. I ove godine će se potruditi potruditi da uz još više vitezova, plemićke mladeži i krinolina pokušaju dočarati duh jednog prošlog vremena.

Na samoj utrci očekuje se i dolazak grofa Nikolausa Draskovicha. Od sada je otvoren poziv: dođite 4. srpnja 2021. godine u Trakošćan po svoj mač i uživajte trčeći po prekrasnoj stazi oko jezera u veličanstvenom ambijentu jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan. A, do tada pogedajte klupsku fotogaleriju iz prijašnjih utrka.

 

Komentari