"stavite se na raspolaganje"

Otvoreno pismo Zajednice sportskih udruga Grada Novog Marofa

Objavljeno: 21.03.2020. 10:09

Zadnja izmjena: 21.03.2020. 10:13

Foto: Arhiva

Zajednica sportskih udruga Grada Novog Marofa svim svojim članicama obratila se otvorenim pismom koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani sportski prijatelji, dragi sugrađani

Nalazimo se u izuzetno teškoj i složenoj situaciji, izazovnoj za svakoga čovjeka koju ne pamte mnoge generacije. Kao što Vam je poznato zaokupljeni smo problemom pandemije izazvane korona virsuom, pod stručnim nazivom COVID-19.  Uzroci i štetne posljedice za sada su još nesagledivi ne samo za sport, nego za ljudske živote i sudbine , nego i za gospodarstvo, kulturu i cjelokupno  društvo kako u Lijepoj našoj, tako i u cijelom svijetu. Umjesto da se bavimo sportskim aktivnostima, treninzima i redovnim natjecanjima, moramo biti odgovorni i pratiti što se zbiva oko nas i živjeti po novim pravilima u skladu preporuka i odluka  nadležnih državnih, županijskih i gradskih institucija.

Što se tiče sportskih aktivnosti znate da su svi sportski tereni zatvoreni do daljnjega. No, svaki od Vas može ponaosob nešto učiniti za sebe i svakodnevno odraditi individulni trening kod kuće ili u prirodi, bilo da trči, šeće ili odradi neku vježbu prema svojemu nahođenju, mogućnosti i potrebi. Moramo sačuvati sportski i natjecateljski duh u sebi, jer samo zdravim načinom života čuvamo sebe, svoje najbliže i društvo u cjelini. Ovo je velika kušnja za svakoga od nas i za cijelo čovječanstvo. Budimo sabrani, ustrajni, puni nade, vjere i optimizma, jer i to će proći, a onda ćemo se opet susretati na sportskim borilištima.

Molim Vas da čuvate svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, jer tako ćemo sačuvati zdravlje mnogih u našoj zajednici.

Također molim sve koji su zdravi, a vjerujem da ste svi zdravi, da se stave na raspolaganje Operativnim snagama Civilne zaštite grada Novoga Marofa, čiju je odluku o aktiviranju donio gradonačenik Novoga Marofa, 19.03.2020.g. Načelnik stožera Civilne zaštite jest zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk ( 099/ 670 84 62), a njegov zamjenik Zdenko Lacković. Svaki od Vas koji je u mogućnosti može pomoći na određeni način svojim bližnjima,susjedima, prijateljima  koji su bolesni i koji spadaju u rizičnu skupinu da  odu kod njih, naravno koristeći sve potrebne mjere

Samozaštite, da im donesu najnužnije stvari iz trgovine i lijekove. Na taj način pomažući njima i štiteći ih od zaraze direktno štitimo i sebe i doprinosimo da se virus ne širi, te da što prije završi pandemija. Neka to bude naše poslanje u ovim teškim trenucima. Pokažimo zajedništvo i solidarnost, držimo se uputa i odluka svih nadležnih institucija i to će biti naša najveća ljudska i sportska pobjeda. Svi volonteri mogu se javiti i u Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof ( 611-401).

Kao što znamo često govoriti „ U zdravom tijelu -zdravi duh“, zato ne klonite duhom, stoga  ću se poslužiti jednim  meni omiljenim i svakodnevnim citatom :

„Bog nije obečao dan bez bola,

Smijeh bez suza,

Sunce bez  kiše,

Ali je obečao snagu za dan,

Utjehu za suze

I Svjetlo za put.“

Za kraj ću Vam citirati blagopokojnog Svetog Oca  - Blaženoga  Ivana Pavla II.- „ NE BOJTE SE“.

Ostanite mi živi i zdravi , činimo dobro jedni drugima i pobjedimo COVID-19.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik k Zajednice športskih udruga Novi Marof

Vladimir Vuger

Komentari