MEĐUNARODNI DAN SPORTA

Ove godine Dan sporta obilježen je online - u međunarodnom projektu #WhiteCard

HOO

Objavljeno: 19.04.2020. 18:00

Zadnja izmjena: 19.04.2020. 18:05

Sukladno novonastaloj zdravstvenoj situaciji te mjerama u borbi protiv koronavirusa koje su na snazi, Međunarodni dan sporta za razvoj i mir ove godine obilježen je online i to putem uključivanja u #WhiteCard međunarodnu kampanju.

Podizanjem bijelog kartona, u kampanju su se ove godine uključile evidentne hrvatske olimpijke za Igre u Tokiju - taekwondašica Kristina Tomić i streljašica Snježana Pejčić, rukometni reprezentativac Marin Šipić te glumac Hrvoje Kečkeš. Vjerujući kako sport može pomoći u oblikovanju bolje budućnosti te kao referencija na žuti i crveni karton u svijetu sporta, #WhiteCard kampanja poziva na stvaranje stvarnih promjena i predanosti mirovnim naporima diljem svijeta. 

Globalni ciljevi održivog razvoja

- Svijet sporta zasigurno se našao u novim izazovnim okolnostima, no zajedničkom suradnjom između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode (HDUN), još jednom je dokazano kako su Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030. godine popis zadaća koje svatko od nas može ostvariti i najmanjim djelima. Sada već tradicionalno, obilježavanje Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir, ispunjava cilj br. 17 Partnerstva za ciljeve. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju u #WhiteCard kampanji te vas pozivamo da svojim djelovanjima zajedno doprinosimo ostvarivanju ovih ciljeva za bolje sutra, poruka je ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije Saše Ceraja.

Komentari