17. rujna

Ove godine prijavljen rekordan broj trkača na 29. Varaždinski polumaraton

Objavljeno: 11.09.2023. 17:00

Zadnja izmjena: 11.09.2023. 17:00

U organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, ove će se nedjelje, 17. rujna, održati 29. izdanje Varaždinskog polumaratona, utrke koja ima i međunarodni karakter jer osim što dolaze natjecatelji iz svih krajeva Lijepe naše, dolaze i trkači iz susjedne Slovenije, Mađarske i Poljske.

Prema trenutnom broju prijavljenih natjecatelja, utrka će ove godine oboriti sve rekorde. Dosad je, naime, prijavljeno već 920 trkača, a prijave su otvorene sve do utrke, odnosno do uoči starta, stoga se očekuje još i veća brojka, kazala je u ponedjeljak Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

- O kvaliteti organizacije same utrke kao i o atraktivnosti rute kojom se trči, a trči se ulicama i trgovima Varaždina, govori činjenica da je i Hrvatski atletski savez prepoznao kvalitetu ove utrke te joj je ove godine povjerio domaćinstvo u Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu za seniorke i seniore, tako da će svi natjecatelji imati priliku trčati uz najbolje polumaratonke i polumaratonce koji se trenutno nalaze u Hrvatskoj - najavila je Sitar.

Više vrsta utrka

Osim utrke polumaratona, kao i prethodnih godina održat će se i utrka građana na 5 kilometara koja će ujedno biti i utrka vatrogasaca te dječje utrke koje će se održati na dionicama od 500 i 1.000 metara. Dječje utrke startaju u 9,30 sati i one su besplatne, kao i svih godina dosad. Ladislav Gregorinčić, predsjednik TK Marathon 95, posebno je istaknuo da će na državnom prvenstvu nastupiti 257 trkača.

- Ove je godine sve to dignuto na još višu razinu. Budući da će to biti i ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, moraju biti i posebne mjere koje će se dogovoriti s policijom, vatrogascima i volonterima. Apeliram na naše sugrađane da pješače ili se voze biciklom do grada, da ne stvaraju nepotreban dodatan prometni kolaps - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj, pozvavši one koji se još nisu prijavili da se prijave, a kako je rekao uz njega će se prijaviti i njegova kći i sin.

Komentari