'transfer je bio iskorak'

Ovo je Varaždinac koji će se dogodine boriti za naslov pobjednika Europske lige

Objavljeno: 17.12.2023. 09:21

Zadnja izmjena: 17.12.2023. 09:21

Foto: Hrvatski nogometni savez/Nenad Horvatić

Luka Ivanušec, hrvatski reprezentativac i sadašnji član nizozemskog kluba Feyenoord, rodom je iz Ljubešćice. Njegov uspjeh komentirao je predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić istaknuvši kako je Ivanušec 'školski primjer dečka koji je bio i ostao normalan'.

Kako kaže, on je transferom u Feyenoord, napravio veliki korak naprijed u karijeri, no dodaje kako se još treba prilagoditi na uvjete i igru nizozemskog prvaka.

- Ipak je odlazak iz Hrvatske nogometne lige jedan veliki iskorak i trebalo mu je vremena i treba mu još da se privikne na uvjete kakvi su u nizozemskom nogometu. Luka ima dobar status što se tiče reprezentacije, kad se nije našao na popisu izbornika za Katar, nije klonuo duhom nego je pokazao da zaslužuje biti dio reprezentacije. U Ligi nacija i kvalifikacijama pokazao je da je igrač na kojeg se može računati – zaključio je Horvatić.

Podsjećamo, Ivanušec je svoju nogometnu karijeru započeo u Malonogometnom klubu Ljubešćica, a zatim je prešao u NK Novi Marof te u NK Varaždin. Njegov put nastavio se u Lokomotivi i Dinamo, da bi ove godine prešao u klub iz Rotterdama. Njegov klub nedavno je ispao iz elitnog natjecanja, Lige prvaka, no na proljeće će svoj put nastaviti u Europskoj ligi, a upravo je Luka jedini varaždinac koji će nastupati na tom natjecanju.

Komentari