teniski turnir

Foto - Donna Vekić i Petra Marčinko najavile Zagreb Ladies Open

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.04.2022. 14:12

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 14:25

Foto: Martina Cvek

Teniski turnir ITF Zagreb Ladies Open, jedini i najveći međunarodni profesionalni teniski turnir na području grada Zagreba čiji partner je Hrvatski teniski savez, predstavljen je danas u Hotelu Academia u Zagrebu.

Sportski dio turnira održat će se na zemljanim terenima Tenis centra Maksimir gdje će zaigrati 64 tenisačice iz više od 40 zemalja svijeta. Mečevi će se odigravati od 24. do 30. travnja, neposredno prije Roland Garrosa. Goran Belošević, zamjenik direktora turnira, glazbenik i bivši tenisač, izrazio je zadovoljstvo terminom.

- Promjena termina bila je pun pogodak jer smo sada na zemljanoj sezoni i to uoči Roland Garrosa. Mislim da je to najbolji mogući termin i za nas u organizaciji, ali prvenstveno za naše igračice koje će imati priliku igrati u Hrvatskoj - rekao je Belošević i dodao da se veseli povratku publike na tribine.

Mečevi će se također prenositi preko live streama ITF-a, a prijenos finalnog susreta bit će na jednoj od nacionalnih televizija, što će biti dodatno najavljeno.

- Kvalifikacije počinju ovu nedjelju, glavni turnir je u ponedjeljak, a svakodnevni mečevi će počinjati u 10 sati - naveo je Emir Aliti, direktor turnira i bivši tenisač.

Finalni meč očekuje se u subotu 30. travnja, kako je rekao Aliti, a osim naših igračica na turniru će sudjelovati Kristina Mladenović. „Ona je naša prva nositeljica ove godine, a najviše nas veseli činjenica što imamo čak 11 naših natjecateljica“, dodao je Aliti.

Nagradni fond ovogodišnjeg 16. izdanja turnira je 60 tisuća dolara i ostvaren je uz pomoć sponzora, Grada Zagreba i Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

Ovogodišnji turnir vraća gledatelje na tribine i to besplatno, a u sklopu turnira u TC Maksimir tenisači i gledatelji moći će uživati u cjelodnevnom programu. Organizatori također ističu važnost turnira kao cjelodnevnog sportskog spektakla u glavnom gradu Hrvatske, ali i njegov utjecaj na karijere domaćih tenisačica pred domaćom publikom.

Komentari