Pan kup: „Dan D“ za Črešnjevo, Texas i CB Sermage

Piše: it/evarazdin

Objavljeno: 30.12.2014. 10:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Pan kup

Danas – utorak – posljednji je dan prvoga kruga po skupinama. Osam ključnih utakmica za rasplet preostalih sedam skupina, veliki ispiti istine za mnoge pa i za - branitelja naslova.

Nema dileme, kako se približava završnica turnira, nokaut faza, sve je zanimljivije na ovogodišnjem Pan kupu. Pokazao je to već i jučerašnji (ponedjeljak) pretposljednji dan, osam vrlo zanimljivih utakmica, u kojima je najviše profitirao sastav Kneginečke hiže & Kain-Šestak Junajteda. Pobjedom u srazu sa Sveučilištem Sjever (2:1) izborili su izravni plasman u osminu finala kao jedan od četiri najboljih prvaka skupina, sreću je malo pokvario tek primljeni pogodak 28 sekundi prije kraja, iz dva razloga. Prvi – bio je to prvi primljeni pogodak Kneginečke hiže na turniru (gol razlika 11:1), a drugi – vjerojatno ovoj ekipi daleko bitniji – u (eventualnom) četvrtfinalu će, kako sada stvari stoje, na pobjednika najjačeg para osmine finala (pod uvjetom da oba favorita do tamo doguraju), Big Bang Team – Damaged Jeans Teatro Sokol. No kažemo, rano je za kalkulacije, pred nama je tek – 1/16 finala.

No prije tog starta faze na ispadanje treba odigrati posljednjih osam utakmica prvoga kruga koje su na rasporedu – danas. Bit će to doslovno „Dan D“ prvenstveno za branitelja naslova Črešnjevo & Restoran El koji samo pobjedom nad Pekarom Toplice ostaje u turniru, u protivnom se oprašta već u ovoj ranoj fazi prvoga kruga. Slično je i za momčad Texas Auto-Mak Interlanda (Glavica, Semler, Kukec, Darmopil...) koji za plasman u idući krug mora preskočiti vrlo neugodnu Optiku Kiraly iz Lendave, a kojoj dakako također dobar rezultat treba za 1/16 finala. Za sretno treće mjesto borit će se i ivanečki Drvodjelac i beletinečka Labamba, a sjajnu utakmicu treba očekivati i između Buffeta Mladost (Jertec, Šafarić, Mujanović, Jagačić...) i Sermagea (Kapeš, Tomašković, Priher, Ficko...). Za kraj večeri, vruće će sasvim sigurno biti i u tradicionalnom međimurskom derbiju starih rivala CB Sare (Pribislavec) i Auto Grandija (Strelec), prvima treba uspjeh za prolaz, drugima za potencijalni izravni plasman u četvrtfinale. Neupitno, veliki malonogometni dan je danas u Areni, s početkom u 16 sati.  

Rezultati

PONEDJELJAK, 29.prosinac

TRGOVAČKI CENTRI LEXI (Klenovnik) – ŠD REMETINEC 5:0
(VET) KROVIŠTA BOSILJ & CB STARS (Ladanje) – KLUB 45 (Varaždin) 3:2
(VET) HORVAT PRODUCTION (Ludbreg)  – CB BILIKUM DVP (Varaždin) 3:2
MIP WEYLAND (Pušćine) – MNK DRUŠKOVEC 5:0
MNK VISOKO – CB MI2 & RC BAZA DVOJKA (Selnik/Ivanec) 1:4
(VET) NK SLOBODA ŠN VETERANI (VŽ) – OPG RADIČEK PETGRAD NIKO-TRADE (KC) 0:7
KNEGINEČKA HIŽA & KAIN-ŠESTAK JUNAJTED – SVEUČILIŠTE SJEVER (Varaždin)  2:1
(VET) COJONES (Lepoglava) – STRELA MP (Varaždin) 0:5

UTORAK, 30.prosinac
16:00    MNK DRVODJELAC (Ivanec) – CB LABAMBA (Beletinec)
16:40    SVIKONCERTI.EU (Varaždin) – UŠR VIŠNJICA
17:20    RIS UGOSTITELJSTVO (Nedeljanec/Gojanec) – PEKARA TOPLICE (Varaždinske Toplice)
18:00    OPTIKA KIRALY (Lendava, SLO) – TEXAS AUTO MAK INTERLAND (Varaždin)
18:40    BUFFET MLADOST (Biškupec) – CB SERMAGE (Varaždin)
19:20    MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL – PEKARA TOPLICE (Varaždinske Toplice)
20:00    (VET) LEPOGLAVA – NK VARTEKS VETERANI (VŽ - Jalkovec)
20:40    (VET) CB SARA (Pribislavec) – AUTO GRANDI (Strelec)

Komentari