ZSUGV

Patrik Koščak ostaje glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno: 01.06.2019. 10:12

Zadnja izmjena: 01.06.2019. 10:14

Patrik Koščak ostaje na mjestu glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i u naredne četiri godine. Odlučili su tako članovi Izvršnog odbora ZSUGV.

Dva kandidata su ispunila uvjete natječaja: Lovro Juzbašić i Patrik Koščak. Jednogaslno odlukom članova IO ZSUGV izabran je Patrik Koščak.

On je na ovoj funkciji pet godina a uz to je u ZSUGV radio i jednu godinu kao vršitelj dužnosti. Sve to mu omogućuje da može dobro sagledati sve greške i propuste koji se mogu poboljšati u funkcioniranju ZSUGV na dobrobit svih varaždinskih sportaša. Ukratko o svom planu i programu za naredne četiri godine je rekao: 

- Naglasak svakako mora biti na osiguravanju uvjeta sportašima za bavljenje sportom i za trenerski rad. Naravno i pokušati izboriti da trenerski rad odnosno stručan rad u sportu mora biti adekvatno nagrađen i da taj dio Programa javnih potreba u sportu bude osiguran sportašima. Također, dio sredstava za natjecanja sportaša mora biti uvećan. To su tri osnovna uvjeta za sve mlađe uzrasne kategorije, odnosno sve sportaše u mlađim kategorijama koji se natječu u svim segmentima sporta, 47 sportova, odnosno 123 sportske udruge u Varaždinu. Profesionalni sport u Varaždinu niti može niti smije biti financiran iz redovnog Programa javnih potreba u sportu. Načini financiranja klubova od posebnog interesa za Grad Varaždin postoje, no tu je izuzetno važna sprega i razgovori klubova i čelnih ljudi Grada Varaždina, naglasio je Koščak.

Komentari